V nemocnici ešte ostávajú dvaja pacienti po úniku CO v Čani

NETKY.SK • 21 Január 2015, 16:40 • 2 min
V nemocnici ešte ostávajú dvaja pacienti po úniku CO v Čani

KOŠICE - Z Nemocnice Košice-Šaca dnes dopoludnia prepustili do domáceho liečenia ďalšieho pacienta hospitalizovaného v nedeľu večer (18. 1.) po úniku oxidu uhoľnatého (CO) na zimnom štadióne v Čani (okr. Košice-okolie).

slovakia

left justify in out

Z celkového počtu 11 hospitalizovaných osôb z Čane tak ostávajú v nemocnici ešte dvaja pacienti.
     

"U jedného pacienta sa začal prejavovať akútny zápal pľúc, po ktorého diagnostikovaní bol preložený na našu internú kliniku. V nemocnici na neurologickej Jednotke intenzívnej starostlivosti zostáva okrem neho aj jeden mladistvý pacient, u ktorého pretrvávajú ťažkosti neurologického pôvodu," informoval dnes TASR medicínsky riaditeľ Nemocnice Košice-Šaca, a. s., 1. súkromná nemocnica, Ján Slávik.
     

Vzhľadom na zdravotný stav ostávajúcich pacientov je podľa neho momentálne predčasné hovoriť o termíne ich prepustenia do domáceho ošetrenia. Všetci hospitalizovaní pacienti po intoxikácii oxidom uhoľnatom z Čane, vrátane tých, ktorí boli v utorok (20. 1.) a dnes prepustení, zároveň naďalej navštevujú liečebné procedúry v hyperbarickej komore. "Dnes ju absolvovalo celkovo desať z nich, u pacienta so zápalom pľúc bola táto procedúra pozastavená dovtedy, pokiaľ mu to nedovolí jeho zdravotný stav," dodal Slávik.
     

Na zimnom štadióne v Čani po úniku plynu utrpelo zranenia v podobe nevoľnosti, bolesti hlavy či zvracania spolu 36 osôb. Policajný vyšetrovateľ v tejto súvislosti začal trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies