V Nemecku uvalili vyšetrovaciu väzbu na ďalšieho zo zadržaných sympatizantov IS

NETKY.SK • 9 November 2016, 13:50 • 2 min
V Nemecku uvalili vyšetrovaciu väzbu na ďalšieho zo zadržaných sympatizantov IS

KARLSRUHE - Na najznámejšieho z piatich sympatizantov Islamského štátu (IS), ktorých zadržali v utorok v Nemecku a čelia podozreniu z náboru dobrovoľníkov pre túto teroristickú organizáciu, uvalili dnes vyšetrovaciu väzbu. Ako informoval hovorca Spolkovej prokuratúry so sídlom v Karlsruhe, rozhodlo sa o tom dnes po vypočutí abú Walá pred vyšetrujúcim sudcom.

slovakia

left justify in out

Pod spomínaným menom sa skrýva 32-ročný iracký občan Ahmad Abdulaziz Abdullah A., ktorý bol dlho považovaný za ústrednú postavu islamistickej scény v Nemecku, či dokonca za najvyššieho predstaviteľa IS v Nemecku.

Zatiaľ nevedno, či sa abú Walá pri tejto príležitosti vyjadril k podozreniam. Po vypočutí ho zabaleného v deke odprevadili k pristavenému transportéru.

 

Piatich podozrivých mužov zadržali v utorok ráno v Dortmunde, Duisburgu a na viacerých miestach v spolkovej krajine Dolné Sasko.

 

Na dvoch podozrivých zo štvorice, ktorú tvorili Turek Hasan C. (50), Boban S. (36) s nemecko-srbským občianstvom, občan Kamerunu Ahmed F.Y. (26) a nemecký občan Mahmoud O. (27), uvalili vyšetrovaciu väzbu ešte v utorok. O prípadnom uvalení väzby na zvyšné dve osoby by sa malo rozhodnúť v priebehu nasledujúcich hodín.

 

Utorkovej akcii nemeckých bezpečnostných zložiek predchádzalo podľa tlačovej agentúry DPA niekoľko mesiacov pokračujúce vyšetrovanie. Vyšetrovateľom výrazne pomohlo svedectvo 22-ročného mladíka bojujúceho v radoch IS v Sýrii, ktorý odtiaľ ušiel do Turecka a následne sa vrátil do Nemecka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies