V Nemecku našli legendárnu labuť, ktorá sa zamilovala do vodného bicykla

NETKY.SK • 8 Apríl 2013, 15:15 • 2 min
V Nemecku našli legendárnu labuť, ktorá sa zamilovala do vodného bicykla

BERLÍN - Labuť Petra, ktorá sa stala celonemeckou celebritou po tom, ako sa zamilovala do vodného bicykla v tvare bielej labute, sa po štyroch rokoch nezvestnosti znova našla.

slovakia

left justify in out

Čiernu labuť, o ktorej sa všetci domnievajú, že je Petra, objavili v útulku pre zranené vtáky v Osnabrücku na severozápade Nemecka. 

Kvôli jej identifikácii tam cez víkend vycestoval riaditeľ zoologickej záhrady Allwetterzoo v Münsteri Jörg Adler. Podľa miestnej tlače po obhliadke uviedol, že si je istý, že ide o Petru. Súhlasia s ním aj ďalší odborníci, podľa ktorých totožnosť labute potvrdzuje aj deformita jej nôžky a fliačik na zobáku.

Labuť Petra žila tri roky na jazere Aasee v Münsteri, pričom vždy sa pohybovala v blízkosti vodného bicykla v tvare bielej labute.  Petra zmizla na Nový rok 2009. Teraz vysvitlo, že o deň neskôr ju našiel pár ľudí na poľnej ceste. Keďže bola slabá, vyčerpaná a mala horúčku, odniesli ju do stanice pre zranené vtáky, kde sa zotavila. Zostala žiť v Osnabrücku, a tam si našla nového partnera - tentoraz už ale nie z plastu.

Petru v jej stave zamilovanosti do oveľa väčšieho vodného bicykla pozorovali aj nemeckí biológovia, ktorí tvrdili, že čierna labuť tú bielu plastovú neustále pozorovala a vydávala pri tom také isté zvuky, akým tento živočíšny druh dáva najavo zamilovanosť. Adler vtedy vyhlásil, že "labuť si myslí, že našla životného partnera".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies