Hovorí, že mu bola Bohom súdená

NETKY.SK • 15 Január 2020, 6:11 • 2 min
Hovorí, že mu bola Bohom súdená

Zaľúbiť sa nie je vôbec ťažké. Je jednoduché nadviazať vzťah a dokonca sa dá pomerne dobre udržať tak, aby trval dlhšie než iba mesiac-dva. Urobiť to ale takým spôsobom, aby na čele neukazovala silu pretvárka a aby sa zo spolužitia nevytvaroval zvyk, to je už skutočne záležitosť, ktorá potrebuje väčšie úsilie.

slovakia

left justify in out

Dobrá správa pre toho, kto sa vzdal a neuvážene sa rozhodol podriadiť radšej ukončeniu, je, že aj z rozbitej črepiny je možné poskladať niečo, čo by stálo za udržanie si. Ak do vzťahu vstúpi Boh, môže aj nečistotu očistiť, aj polámané zaceliť, aj odstrániť tak hlasné, ako aj nemé výčitky.

 

Veľká vec
„Svoju manželku som spoznal pred 40 rokmi," otvára päťdesiatdvaročný muž rozprávanie o sile aj slabostiach manželstva. Prvý raz ju stretol v susednej krajine (jeho rodičia totiž do Čiech chodili za prácou) a ihneď v ňom vzbudila sympatie. Bol vtedy ešte chlapec, ale dal jej to najvzácnejšie, čo mal (svoj čas) a prežil s ňou prázdniny. Zaujímavé je, že kým on na susednom území býval často, ona tam prišla len jediný raz. Po uplynutí doby, ktorú si jej rodičia stanovili na zarobenie peňazí, sa napokon vrátila na Slovensko a opäť obývala domček, ktorý sa nachádzal v prostredí malej dediny.

 

img


„Povedala mi, že sa jej veľmi páči skupina Abba. Zhruba po roku od nášho stretnutia, som jej zohnal a následne poslal prívesok tejto skupiny. Na tú dobu to bola veľká vec."

 

Nikto to nečakal
On aj ona postupne dospievali, a kým jeho lákal ruch ulice a lesk zábav, ona sa chcela venovať štúdiu. Pre vzdelanie sa aj presťahovala do mesta, a tam navštevovala nielen gymnázium, ale napokon sa ich vzťah konečne naozaj rozvinul.


„Mal som 16 rokov, keď otehotnela. Po nevraživých narážkach, ktoré sa nám dostali od rodiny aj známych, sme spolu začali bývať a narodila sa nám dcéra. Po nejakom čase sme sa aj zosobášili."

 

Ničivá závislosť
On túžil po rodine, ale súčasne sa nedokázal vzdať slobody, ktorú, ako sa mylne domnieval, nachádzal v alkohole, neviazanosti a hazardných hrách.


„Keď som odišiel na vojnu, ona ma psychicky podporovala a čakala na mňa. Po návrate som, žiaľ, pokračoval v zlom životnom štýle. Ten ma doviedol aj do väzenia, aj na boj so smrťou."

 

img

 

Zo starého nové
Ona bola od narodenia ateistka, ale Boh ju napokon našiel a ona pochopila, že jedine s jeho pričinením sa aj tma dá premeniť na svetlo. Pravdepodobne by nevládala odpustiť, ani sa posúvať vpred, ani spoznávať radosť, ak by ju Boh nebol zachránil.


On jej bol opakovane neverný, s jednou ženou udržiaval dokonca dlhodobý mimomanželský pomer. Aj chcel Boha, aj si chcel ponechať staré, lebo sa bál nového.


„Nakoniec som ale vďaka nehode prezrel a Boh ma úplne vyslobodil. Moja manželka sa po celý čas za mňa modlila, Boh ju vypočul. A ja Bohu ďakujem za to, že mi pomohol a za to, že mi dal takú ženu."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona