Národná diaľničná spoločnosť spúšťa stavbu nového obchvatu. Kde vyrastie?

NETKY.SK • 14 Apríl 2022, 13:38 • 2 min
Národná diaľničná spoločnosť spúšťa stavbu nového obchvatu. Kde vyrastie?

KOŠICE - Očakávaný obchvat by mal byť hotový v roku 2025.

slovakia

left justify in out

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) spúšťa stavbu obchvatu Košíc, základný kameň rýchlostnej cesty R2 Košice, Šaca – Košické Oľšany poklepú v pondelok 25. apríla. TASR o tom informovala hovorkyňa NDS Eva Žgravčáková s tým, že aj verejnosť bude môcť slávnostne odklepnúť výstavbu, a to prostredníctvom webovej stránky www.kosicenaokolo.sk, kde budú zverejňovať informácie o progrese stavby. 

 

 

Košická R2 sa začína v križovatke Košice – Juh napojením na už postavenú rýchlostnú cestu R4 a končí sa napojením na v súčasnosti budovanú R2 v mimoúrovňovej križovatke Hrašovík, ktorá sa napája na D1 Budimír – Bidovce. „Dĺžka rýchlostnej cesty R2 je 14, 261 km. Mimoúrovňová križovatka Košice – Juh je navrhovaná na etapovitú výstavbu. V rámci tejto stavby dôjde k dobudovaniu čiastočne vybudovanej križovatky, ktorá existuje v rámci úseku rýchlostnej cesty R4 Košice – Milhosť,“ uviedla s tým, že prvý aj druhý úsek R2 Košice, Šaca – Košické Oľšany je na komunikačný systém napojený v piatich mimoúrovňových križovatkách, a to Ludvíkov Dvor, Haniska, Košice – Juh, Krásna a Hrašovík.

 

Prečítajte si tiež: Na Liptove zastavili stavbu rekreačného rezortu. Narazili na nečakanú prekážku!

 

„Čo sa týka procesu výstavby, začali sme vytýčením obvodu staveniska, vrátane inžinierskych sietí. Potom sa upravia plochy stavebných dvorov, pripraví sa stavenisko, zrealizuje sa výrub stromov, odlesnenie, odstránenie ornice a mačiny a zdemolujú sa spevnené plochy a oplotenie,“ vysvetlila. Následne preložia existujúce inžinierske siete a pustia sa do zemných prác.

 

img

 

Na rad príde stavba mostov, vyriešenie príslušenstva a vybavenia objektov komunikácií ako odvodnenie, verejné osvetlenie či protihlukové steny. Na záver majú osadiť portály dopravného značenia, natiahnuť vrstvu vozovky, namontovať informačný systém a dopravné značenie, dokončiť vegetačné úpravy a zrekultivovať okolité prostredie.

 

Možno vás zaujme: Vláda chce prísnejšie tresty za rýchlosť a telefonovanie za volantom!

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies