V nemeckom utečeneckom tábore sa strhla bitka, zranenia utrpeli aj policajti

NETKY.SK • 28 September 2015, 15:57 • 2 min
V nemeckom utečeneckom tábore sa strhla bitka, zranenia utrpeli aj policajti

KASSEL - Pri hromadnej bitke v utečeneckom tábore v areáli starého letiska v obci Calden pri nemeckom Kasseli sa v nedeľu zranilo 14 ľudí vrátane troch policajtov. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Výtržnosti prerástli od obedňajšej hádky v jedálni do veľkej večernej bitky. Zapojilo sa do nej niekoľko stoviek tamojších obyvateľov rôznych národností, uviedla v nedeľu večer pre DPA polícia. Zúčastnení na seba útočili okrem iného palicami a slzotvorným plynom. Na upokojenie situácie v stanovom tábore polícia hľadala náhradné umiestnenie pre účastníkov z oboch znepriatelených skupín. Do tábora nasadili úrady 50 policajtov.

 

Celý incident vypukol napoludnie počas výdaja stravy v tamojšej jedálni potýčkou medzi dvoma obyvateľmi tábora, povedala hovorkyňa polície. Táto hádka vyústila popoludní do bitky medzi pakistanskými a albánskymi obyvateľmi tábora. Podľa odhadov sa do tejto roztržky, v rámci ktorej sa zranilo osem ľudí, zapojilo okolo 60 ľudí. Polícia situáciu upokojila.

 

Večer eskalovali roztržky nanovo. Tentoraz na seba podľa hovorkyne útočili dve skupiny - na jednej strane 300 ľudí proti zhruba 70 na strane druhej. Až po niekoľkých hodinách sa polícii napokon podarilo dostať vzniknutú situáciu pod kontrolu. Nikoho nezatkli. Viacero žiadateľov o azyl ušlo pred nepokojmi von z areálu objektu a vrátilo sa až po upokojení situácie. Podľa záznamov polície žije v Caldene zhruba 1500 migrantov, 20 národností. Pred dvoma týždňami sa tam stal podobný incident, pri ktorom na seba útočili utečenci slzotvorným plynom. Zranilo sa približne 60 ľudí, medzi nimi tiež deti.

 

V utečeneckom tábore v Calden sa neuskutočňujú prehliadky pri vstupe, ako sa deje v ostatných takýchto zariadeniach. Poverená bezpečnostná spoločnosť sa k incidentu nateraz nevyjadrila, dodala DPA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies