Poznáme kompletné zloženie tímov F1 pre sezónu 2020

NETKY.SK • 28 November 2019, 14:28 • 2 min
Poznáme kompletné zloženie tímov F1 pre sezónu 2020

BRATISLAVA - Formula 1 ešte neskončila svoju púť v sezóne 2019, no už teraz sa podľa oficiálnych zdrojov vie, akí jazdci sa objavia v monopostoch jednotlivých stajní pre budúci ročník.

slovakia

left justify in out

Cez víkend je na pláne slávnostné ukončenie sezóny F1 2019. V Abú Dhabí sa odohrá posledný závod, ktorý môže ešte prehovoriť do bodovacieho poradia tímov aj jazdcov prevažne zo stredu poľa. O majstrovi sveta aj pohári konštruktérov sa rozhodlo už predčasne. Lewis Hamilton sa stal po rokoch 2008, 2014, 2015, 2017 a 2018 už 6-násobným majstrom sveta, zatiaľ čo Mercedes nepozná od sezóny 2014 pocit prehry v bitke jednotlivých stajní. 

 

img

 

Súkromná anglická stajňa Williams potvrdila ako posledná zloženie svojich jazdcov pre sezónu 2020. Roberta Kubicu podľa očakávaní nahradí v tíme Nicholas Latifi, ktorý jazdil vo formule 2 a niekoľkokrát sa predstavil v monoposte Williamsu aj počas voľných tréningov. DO kolotoča tak po Lanceovi Strollovi (Racing Point) pribudne ďalší Kanaďan. Dvojicu vytvorí s o tri roky mladším Rusellom, ktorý pôsobí v britskom tíme od tejto sezóny

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Always enjoy a day at Monza 👌🇮🇹 #GR63 #F1 #ItalianGP

Príspevok, ktorý zdieľa George Russell (@georgerussell63),


"Som nadšený, že v roku 2020 budem súťažiť vo formule 1. Môj sen sa stal realitou, je to niečo na čom som pracoval takmer polovicu môjho života. Williams je jeden z najúspešnejších tímov v histórii F1 a veľmi sa teším, že na to, že budem jazdiť s Georgeom. Keď budeme na seba 'tlačiť', budeme sa navzájom zlepšovať a pomôžeme Williamsu vrátiť sa na miesta, ktoré si zaslúži," vyjadril sa Latifi prostredníctvom videa na twitterovom účte Williamsu.

 

 

Okrem toho dodal, že sa ešte musí plne sústrediť na záverečné podujatie pretekov formuly 2, kde chce udržať druhé miesto v celkovom poradí.

Z angažovania mladého kanadského pilota má radosť aj šéfka tímu Williams. "Nicholas je vynikajúci jazdec, no tiež je neuveriteľné schopný po inžinierskej stránke. Myslím si, že s Georgeom budú vynikajúci tím. Veľmi sa teším na to, ako ich uvidím bojovať spolu," vyjadrila sa Claire Williamsová v spomenutom videu na sociálnej sieti.

 

img


V porovnaní so záverom roka 2019 sa v nasledujúcej sezóne udeje ešte jedna jazdecká zmena. Nemca Nica Hülkenberga vymení v tíme Renault 23-ročný navrátilec Francúz Esteban Ocon, ktorý vlani jazdil za Racing Point. Hülkenberga na teraz posledné preteky vo formuly 1 čakajú túto nedeľu v spomínanom Abú Dhabí.

 

img

 

S najväčšou pravdepodobnosťou však "kráľovnú motošportu" opustí s pocitom nenaplneného potenciálu a jednou negatívnou štatistikou. "Hulk" doposiaľ odjazdil 176 veľkých cien, a nielenže ani raz nevyhral, ale nestál ani na pódiu.

 

img


Jazdecké zloženie tímov F1 v sezóne 2020:
Mercedes: Lewis Hamilton (V. Brit.), Valtteri Bottas (Fín.)
Ferrari: Sebastian Vettel (Nem.), Charles Leclerc (Mon.)
Red Bull: Max Verstappen (Hol.), Alexander Albon (Thaj.)
McLaren: Lando Norris (V. Brit.), Carlos Sainz (Šp.)
Racing Point: Sergio Pérez (Mex.), Lance Stroll (Kan.)
Renault: Daniel Ricciardo (Aus.), Esteban Ocon (Fr.)
Toro Rosso: Daniil Kvjat (Rus.), Pierre Gasly (Fr.)
Haas: Romain Grosjean (Fr.), Kevin Magnussen (Dán.)
Alfa Romeo: Kimi Räikkönen (Fín.), Antonio Giovinazzi (Tal.)
Williams: George Russell (V. Brit.), Nicholas Latifi (Kan.)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies