Úder blesku zabil v Indii 11 ľudí, ktorí si robili selfie

NETKY.SK • 12 Júl 2021, 08:08 • 2 min
Úder blesku zabil v Indii 11 ľudí, ktorí si robili selfie

JAJPUR - Úder blesku zabil v nedeľu v meste Jaipur približne 16 ľudí a ďalší boli zranení. Obete si robili selfie fotografie v daždi na vrchole strážnej veže Amer Fort.

slovakia

left justify in out

Veža Amer Fort z 12. storočia je obľúbenou turistickou atrakciou. Návštevníci sa tam radi fotia. Počas úderu blesku sa tam nachádzalo približne 27 ľudí, niektorí z nej zoskočili.

 

img

 

Úder blesku zabil v priemere od roku 2004 až 2 000 Indov. Polícia uviedla, že veža je obľúbeným miestom, a dodala, že väčšinou to boli mladí ľudia. V nedeľu došlo podľa správ miestnych médií aj k ďalším deviatim úmrtiam po zásahu bleskom. Minister štátu Ashok Gehlot vyhlásil, že zaplatí 6 700 dolárov, ako kompenzáciu, rodinám zosnulých. 

 

Prečítajte si tiež: Auto v rakúskej obci vrazilo do ľudí pri stánku s ovocím a zeleninou

 

img

 

"Mnoho ľudí prišlo o život v niektorých oblastiach Rádžastánu dôsledkom úderu blesku. Som smutný z týchto úmrtí. Vyjadrujem hlbokú sústrasť rodinám," povedal indický premiér Narendra Modi.

 

 

img

 

 

Monzúnové obdobie, ktorého súčasťou sú silné dažde, v Indii zvyčajne trvá od júna do septembra.

Indické meteorologické oddelenie uviedlo, že počet úmrtí zavinených bleskom sa v krajine od 60. rokov zdvojnásobil. Jedným z dôvodov, ktoré citovali, bola klimatická kríza.

 

V roku 2018 zaznamenal juhoindický štát Ándhrapradéš 36 749 bleskov behom 13 hodín. Vedci tvrdia, že sú častejšie v oblastiach, kde je menej stromov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies