Sedliacka polievka. Suroviny pre 4 osoby: 2 mrkvy, 1 petržlen, ½ zeleru, 1 cibuľu, 1 kaleráb, ½ hlávky bielej kapusty, 3 zemiaky, 1 klobásu, 100 g krúpov, soľ, mleté korenie, mletú sladkú papriku,
Príprava:
Klobásu nakrájame a opražíme na oleji. Pridáme nakrájanú cibuľu, očistenú a na hrubo nastrúhanú zeleninu a nakrájanú kapustu. Osolíme, okoreníme, pridáme mletú papriku a spolu všetko spolu orestujeme. Zalejeme vodou a varíme do polo mäkka. Potom vložíme do polievky očistené, na kocky nakrájané zemiaky a krúpy. Dovaríme a dochutíme.
Plnené rezne.
Suroviny pre 4 osoby:
4 ks bravčového karé, hladkú múku, vajíčko, strúhanku, olej na vyprážanie
Plnka: 100 g šunky, 100 g šampiňónov, 1 cibuľu, soľ, mleté korenie, petržlenovú vňať, maslo,
Príprava:
Mäso umyjeme osušíme, na tenko vyklepeme, osolíme a okoreníme. Cibuľu, šampiňóny, šunku a petržlenovú vňať nakrájame a orestujeme na masle. Osolíme a okoreníme. Pripravenú a vychladnutú plnku rozložíme na rezne, ktoré preložíme na polovice a spojíme špáradlami. Obalíme v trojobale a vypražíme na oleji. Podávame so zemiakovou kašou a paradajkovým šalátom.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies