Monika J. sa podľa medializovaných informácií mala priznať

NETKY.SK • 25 November 2020, 13:44 • 2 min
Monika J. sa podľa medializovaných informácií mala priznať

V stredu sa mala ku obvineniam z trestnej činnosti priznať osoba, ktorú v ostatných mesiacoch často mediálne spájali s Mariánom K., najmä pre komunikáciu v zašifrovanom komunikačnom programe Threema.

slovakia

left justify in out

Bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti Monika J., o ktorej mal Marián K. písať v komunikácii Trheema ako o svojej opičke, sa dnes podľa informácií denníka N priznala.

 

 

Médium sa odvoláva na obhajcu niekdajšej druhej osoby na ministerstve Peter Erdős. Mal povedať, že v rozsiahlej výpovedi sa bývalá sudkyňa vyjadrila ku skutkom, z ktorých je obvinená. Vypovedá na expozitúre Národnej kriminálnej agentúry v Nitre.

 

"Priznala sa k tomu a uviedla tie skutočnosti tak, ako ich ona vnímala a ako ona konala. Nespochybňujem to, že sa priznala. Priznala sa k svojej trestnej činnosti, vypovedala dosť rozsialo k tomu a k tým skutkom, ktoré sú jej kladené za vinu a uviedla všetky okolnosti, ktoré sú jej známe o tom, ako sa tieto skutky stali," povedal Erdős, ako uvádza denník SME.  "Jasne popísala to, čo ona mala spraviť. To znamená, že je veľa vecí, ktoré sú napísané v uznesení o vznesení obvinenia, ale ktoré sa tak nestali," dodal jej advokát.

 

Monika J. čelí obvineniu zo zneužitia právomocí verejného činiteľa, ale aj podplácania a prijímania úplatku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies