BRATISLAVA - Mäso patrí medzi najobľúbenejšie a najvyhľadávanejšie potraviny. Zo zdravotného hľadiska je cenené najmä pre obsah biologicky hodnotných bielkovín a látok budujúcich organizmus.
Na dnes sme pre Vás pripravili:
Bravčové karé so šampiňónmi
Ak máte radi šampiňóny, nechajte sa inšpirovať našim receptom. Majú málo kalórií a sú bohaté na vitamín D.
Suroviny pre 4 osoby:
800 g bravčového karé, mleté čierne korenie, bujón, 2 ČL sladkej mletej papriky, soľ, 1 cibuľu, 1 konzervu šampiňónov, 200 ml sterilizovaného leča, 1 ½ PL hladkej múky, 1 smotana na varenie, olej,
Príprava receptu:
Mäso nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme a prudko opečieme na oleji. Vyberieme, vo výpeku opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme múku, mletú papriku, zalejeme vodou. Vložíme mäso, bujón, scedené šampiňóny, lečo a udusíme do mäkka. Nakoniec prilejeme smotanu, necháme prejsť varom a odstavíme. Podávame s varenými zemiakmi alebo ryžou.
Čas prípravy: 90 minút
UTOROK 21.6.2016
Fašírka na plechu
Nechce sa vám tvarovať a vyprážať fašírky? Urobte ju jednoducho na plechu.
Suroviny pre 4 osoby:
1 kg mletého mäsa, 4 vajíčka, 2 cibule, 6 strúčikov cesnaku, 2 rožky, mlieko, 2 ČL soli, 1 ČL grilovacieho korenia, 1 ČL mletého čierneho korenia, 1 ČL mletej sladkej papriky, 1 PL majoránky, strúhanka, olej
Príprava receptu:
Cibuľu nakrájame, cesnak prelisujeme, rožky namočíme do mlieka a vyžmýkame. Pridáme soľ, korenie, mletú papriku, majorán a dobre premiešame. Strúhanky pridáme len toľko, aby zmes nebola príliš riedka. Pekáč potrieme olejom, vysypeme strúhankou a rozložíme zmes mäsa. Prikryjeme alobalom a pečieme 35 minút. Potom odokryjeme a ešte dopečieme. Podávame so zeleninovým šalátom a zemiakovou kašou.
Čas prípravy: 90 minút
STREDA 22.6.2016
Kurací pekáč
Rýchlo, jednoducho a chutne. Aj tak sa dá nazvať dnešný recept.
Suroviny pre 4 osoby:
600 g kuracích pŕs, 1 kg zemiakov, 5 paradajok, 2 papriky, 4 mrkvy, olej, vegeta, soľ, rasca, petržlenová vňať, worcesterová omáčka,
Príprava receptu:
Kuracie prsia nakrájame na rezance, ostatné suroviny na kocky, Všetko dáme do vymasteného plechu, osolíme, posypeme vegetou, rascou, pokvapkáme worcesterovou omáčkou. Zakryjeme alobalom a pečieme asi 45 minút. Počas pečenia premiešame. Pred podávaním posypeme petržlenovou vňaťou.
Čas prípravy: 90 minút
ŠTVRTOK 23.6.2016
Rýchla večera
Ak sa Vám nechce stáť hodiny pri sporáku, tento recept je pre Vás ako stvorený.
Suroviny pre 4 osoby:
800 g bravčové karé, 5 polievkových lyžíc kečupu, 1 malá lyžička karí korenie, 1 malá lyžička mletého čierneho korenie, 1 malá lyžička mletej červenej papriky, 1 malá lyžička soli, 1 malá lyžička cukru, 1 veľká lyžica worcestrovej omáčky, 2 veľké lyžice sójovej omáčky, 1 cibuľa, 2 veľké lyžice oleja, olej na opekanie,
Príprava receptu:
Cibuľu pokrájame, dáme do misky a pridáme na rezance pokrájané mäso. Všetky ostatné ingrediencie si rozmiešame v šálke a zalejeme mäso. Necháme v chladničke odstáť 20 minút. Potom mäso opekáme na rozpálenom oleji. Podávame s chlebom, hranolčekmi, alebo ryžou.
Čas prípravy: 60 minút
PIATOK 24.6.2016
Spišská roštenka
Ak hľadáte recept na prípravu roštenky, potom ste správne na našej stránke.
Suroviny pre 4 osoby:
600 g roštenky, olej, hladká múka, 100 g strúhaného syra, 2 bielky, mleté čierne korenie, pažítka, soľ,
Príprava receptu:
Roštenku narežeme na plátky naklepeme, okraje narežeme, osolíme, okoreníme, obalíme v hladkej múke a prudko opečieme na oleji. Podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Hotové mäso preložíme do vymasteného pekáča. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, osolíme ho. Na každý rezeň dáme lyžičku snehu, posypeme strúhaným syrom a posekanou pažítkou. Rýchlo zapečieme vo vyhriatej rúre. Podávame s opekanými zemiakmi a kapustovým šalátom.
Čas prípravy: 90 minút
Prajeme dobrú chuť.
Máte vlastné vyskúšané recepty? Budeme radi, ak nám ich pošlete na redakcia@netky.sk a zverejnením sa o ne podelíte s čitateľmi našej stránky.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies