Andrej Babiš: Pokúsil sa ma napadnúť ozbrojený muž!

NETKY.SK • 3 December 2021, 06:06 • 2 min
Andrej Babiš: Pokúsil sa ma napadnúť ozbrojený muž!

PRAHA - Polícia útočníka spacifikovala na Úrade vlády. Pri sebe mal viacero útočných zbraní.

slovakia

left justify in out

Český premiér v demisii Andrej Babiš vo štvrtok oznámil, že v stredu ho chcel napadnúť ozbrojený muž. S pištoľou a nožom prišiel na vrátnicu Úradu vlády ČR, kde ho zadržali. Informoval o tom server Novinky.cz.

 

"Včera sem prišiel taký borec a chcel ma napadnúť, mal tento nôž, túto pištoľ a polícia ho spacifikovala na vrátnici. Aj to sa stáva," povedal Babiš a ukazoval pritom fotografiu rozložených vecí, na ktorých bola pištoľ, nôž, putá a ďalšie predmety.

 

img

 

Polícia incident preveruje. "Môžem potvrdiť, že k niečomu takému včera došlo. Ochranná služba zadržala muža, ktorý mal pri sebe nejaké zbrane. Zatiaľ nemám bližšie informácie o tom, či išlo o makety alebo prípadne reálne zbrane," povedal Novinkám hovorca policajného prezídia Ondřej Moravčík. Polícia podrobnosti oznámi v priebehu piatka, dodali Novinky.cz. 

 

Nejde pritom o ojedinelý prípad, kedy premiér Babiš čelil vyhrážkam. Na konci februára v rozhovore pre CNN Prima News povedal, že existuje človek, ktorý chce zastreliť jeho a jeho rodinu. Polícia následne strážila dom predsedu vlády. 

 

img

 

Podozrivého muža zatkli v Španielsku a obvinila z vydierania. "Ten pán mi napísal ospravedlňujúci list," informoval Babiš v polovici apríla. O mesiac neskôr sa muž dohodol so štátnym zástupcom na 2-ročnom podmienečnom treste, pričom súd túto dohodu prijal. 

 

Mohlo by vás zaujímať: Poslankyňu SaS napadol útočník po ceste do práce

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona