V Mjanmarsku zakázali televíziu, ktorá odmietla prestať nazývať Rohingov Rohingami

NETKY.SK • 12 Jún 2018, 06:42 • 2 min
V Mjanmarsku zakázali televíziu, ktorá odmietla prestať nazývať Rohingov Rohingami

BANGKOK - V Mjanmarsku zakázali televíziu, ktorá sa odmietla podvoliť nariadeniu vlády, že všetky médiá musia prestať nazývať Rohingov Rohingami.

slovakia

left justify in out

Podľa oficiálnej mjanmarskej štátnej doktríny totiž Rohingovia, príslušníci moslimskej menšiny, ktorá sa v tejto krajine stala cieľom etnických čistiek, nie sú údajne žiadnou menšinou. Podľa vlády v Rangúne sú to v skutočnosti Bengálci, teda príslušníci národa, ktorý tvorí 98 percent populácie v susednom Bangladéši a práve odtiaľ sa títo ľudia podľa oficiálneho výkladu vlády nelegálne prisťahovali do Mjanmarska.

O licenciu v Mjanmarsku prišla televízna sieť DVB Media Group, ktorá okrem iného prinášala pravidelné spravodajské bloky Rádia Slobodná Ázia (RFA). Práve táto stanica sa odmietla podvoliť tlaku mjanmarských štátnych orgánov a prestať používať slovo Rohingovia.

 

RFA je ázijskou obdobou Rádia Slobodná Európa/Rádia Sloboda (RFE/RL), teda americkou vládou financovanou stanicou, ktorej cieľom je šírenie slobodných informácií do krajín s nedemokratickým režimom.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies