Dvojica mužov chcela okúsiť pocit z vraždenia. Lipšic požaduje pre hlavného aktéra doživotie!

NETKY.SK • 9 September 2021, 11:16 • 2 min
Dvojica mužov chcela okúsiť pocit z vraždenia. Lipšic požaduje pre hlavného aktéra doživotie!

PEZINOK - Dvojica mužov sa pred súdom priznala k úkladnej vražde. Navrhovanú dohodu o vine a treste zmietol Daniel Lipšic zo stola.

slovakia

left justify in out

V kauze úkladnej vraždy spáchanej „pre pocit" chce špeciálny prokurátor Daniel Lipšic navrhnúť jednému z obžalovaných Rudolfovi D. doživotný trest. Uviedol to dnes na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku. 

 

Rudolf D. a spoluobžalovaný Milan J.  na dnešnom pojednávaní priznali vinu a majú záujem o dohodu o vine a treste. „Skutok, ktorý mi je kladený za vinu, sa naozaj tak stal," povedal Rudolf D. Milan J. skonštatoval, že je vinný zo skutku podľa obžaloby

 

Súd dnes rozsudok nevyniesol. Dokazovanie sa bude preto vykonávať iba ohľadom uloženia trestov a náhrady škody poškodeným. Lipšic, ktorý je prokurátorom v tomto prípade, však v tomto štádiu konania dohodu odmietol. Dôvodmi sú podľa neho skutočnosti uvedené v obžalobe. 

 

V rámci procesu by sa mali ešte vykonať niektoré dôkazy potrebné pre rozhodnutie súdu o výške trestu pre obžalovaných. Ide napríklad o čítanie časti svedeckých výpovedí z prípravného konania alebo znaleckých posudkov z oblasti psychológie a psychiatrie. Špeciálny prokurátor navrhol osobný výsluch znalca z oblasti psychológie Dušana Kešického.

Vražda sa stala v presne neustálenom čase na prelome januára a februára tohto roku v Martine. Dvaja muži mali podľa prokuratúry svoju obeť, príležitostného murára Jozefa z Dubového, zavraždiť len preto, lebo jeden z nich chcel vraj zistiť, „aké to je zabiť človeka“.

 

Obžalovaní Jozefa nalákali do opusteného krytu civilnej obrany pod zámienku pitia alkoholu. Tam ho napadli dreveným hranolom a dobili na smrť.

 

Predtým sa ho Rudolf D. opýtal, „aký je to pocit, že tejto noci zomrie". Útok trval podľa obžaloby približne 30 minút, pričom obeti jeden z obžalovaných aj skočil na krk.

 

Jeden z dvojice následne podrezal obeti hrdlo sklenenou črepinou a zarezal mu tiež do viacerých častí hlavy. Dôvodom bolo, že chcel vidieť mozog obete.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies