V Mexiku opäť zastrelili novinára

NETKY.SK • 22 Marec 2018, 19:36 • 2 min
V Mexiku opäť zastrelili novinára

GUTIÉRREZ ZAMORA - Ďalším novinárom, ktorý sa v stredoamerickom Mexiku stal obeťou vraždy, je 42-ročný Leonardo Vázquez, ktorý na východe krajiny písal o lokálnych témach na Facebooku.

slovakia

left justify in out

Smutnú správu zverejnila vo štvrtok príslušná prokuratúra. Podľa štátnej komisie pre rešpektovanie a ochranu novinárov prišiel žurnalista o život, keď neznámi páchatelia z motocykla začali paľbu na jeho bydlisko v štáte Veracruz, ktorý patrí medzi najnebezpečnejšie pre novinárov v Mexiku.

 

Od roku 2000 ich tam zavraždili už viac ako dve desiatky (22). Spomínaná komisia hovorí o indíciách, ktoré naznačujú zapletenie štátnych miest do atentátu na žurnalistu. Údajne čelil vyhrážkam od istého notára, ale aj starostov.

 

Vázquez je tretím novinárom, ktorého zavraždili v Mexiku od začiatku roka 2018, pripomenula tlačová agentúra DPA. Podľa Medzinárodného tlačového inštitútu získalo Mexiko vlani smutný primát najnebezpečnejšej krajiny pre reportérov s najmenej 14 vraždami novinárov v priebehu uplynulého roka.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies