V martinskej Spojenej škole odovzdali do užívania nové odborné učebne

NETKY.SK • 26 Október 2022, 09:01 • 2 min
V martinskej Spojenej škole odovzdali do užívania nové odborné učebne

MARTIN - V Spojenej škole v Martine odovzdali v utorok (25. 10.) do užívania nové odborné učebne. Rekonštrukcia priestorov školy si vyžiadala investíciu vo výške 516.930 eur s DPH.

slovakia

left justify in out

Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) ju financoval z Operačného programu IROP a z vlastných zdrojov. TASR o tom informovala hovorkyňa ŽSK Eva Lacová. Doplnila, že v starších priestoroch školských dielní vznikla učebňa CNC sústruženia a frézovania, učebňa hydrauliky a pneumatiky a učebňa elektrotechniky. "Učebne budú využívať žiaci v skupine odborov strojárstvo a ostatná kovospracujúca výroba a v skupine odborov elektrotechnika. Sú vybavené najmodernejšími zariadeniami na výučbu daných odborov, ako aj multimediálnym zariadením pre žiakov a učiteľa, vrátane bezpečnostných systémov," uviedla Lacová. Stavebné úpravy sa podľa nej začali v októbri 2021 a ukončili v septembri 2022. "S prerušením počas zimného obdobia z dôvodu nevyhovujúcich klimatických pomerov. Rekonštrukcia objektu školských dielní je súčasťou investície prostredníctvom projektu s názvom ´Modernizácia odborného vzdelávania v SŠ Martin´ v rámci výzvy IROP, ktorej vyhlasovateľom je Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR," dodala hovorkyňa ŽSK. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Petras
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies