Britského premiéra previezli do nemocnice

NETKY.SK • 6 Apríl 2020, 21:56 • 2 min
Britského premiéra previezli do nemocnice

LONDÝN - Britského premiéra Borisa Johnsona v pondelok previezli na jednotku intenzívnej starostlivosti v Nemocnici sv. Tomáša po tom, ako sa jeho zdravotný stav zhoršil.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Premiér mal 26. marca pozitívny test na koronavírus SARS-CoV-2. "Premiérov stav sa v priebehu popoludnia zhoršil a na základe odporúčaní zdravotníkov ho presunuli na oddelenie intenzívnej starostlivosti," píše sa v oznámení úradu premiéra, uviedla televízna stanica Sky News.

 

img

 

Raab ako dočasný premiér

Johnson zároveň požiadal ministra zahraničných vecí Dominica Raaba, aby ho zastupoval tam, "kde je to nevyhnutné".

 

"Premiér dostáva vynikajúcu starostlivosť a ďakuje všetkým zamestnancom NHS (Národný zdravotnícky systém) za ich usilovnú prácu a nasadenie," píše sa vo vyhlásení Downing Street 10.

 

img

 

Správa premiéra z dnešného dňa

Johnson bol od diagnostikovania nákazy v domácej izolácii. Do nemocnice ho prijali v nedeľu večer na testy. Premiér v priebehu dnešného dňa prostredníctvom Twitteru oznámil, že sa má dobre a je v kontakte so svojimi ministrami.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona