Zdá sa, že ľudia počas pandémie namiesto potravín kupovali videohry

NETKY.SK • 1 Február 2021, 13:18 • 2 min
Zdá sa, že ľudia počas pandémie namiesto potravín kupovali videohry

Zisk firmy Nintendo budí dojem, že ľudia vo svete namiesto jedla kupovali videohry.

slovakia

left justify in out

Zakiaľ rôzne podniky, či ekonomiky krajín trpia krízou spôsobenou pandémiou, zisk japonského výrobcu herných konzol Nintendo Co. sa za jeho prvý až tretí kvartál takmer zdvojnásobil, keďže ľudia po celom svete pre pandémiu zostávali doma a trávili čas hraním hier. Spoločnosť Nintendo uviedla, že jej zisk za apríl až december stúpol na 376,6 miliardy jenov z úrovne 196 miliardy jenov v rovnakom období pred rokom. Tržby firmy sa zvýšili o 37 percent na 1,4 bilióna jenov, čo je v prepočte na Eurá vyše 8 miliárd. Tá suma je neuveriteľná.

 

img


Spoločnosť Nintendo za svoj účtovný prvý až tretí kvartál predala 24 miliónov konzol Switch. V priebehu prvého a druhého kvartálu firma predala 12,5 milióna týchto konzol a v treťom štvrťroku sa ich predaj takmer zdvojnásobil. Za apríl až december predchádzajúceho roka spoločnosť Nintendo predala 17,7 milióna konzol Switch.

 

img


Nintendo očakáva, že za celý svoj terajší účtovný rok, ktorý sa skončí v marci, dosiahne zisk v objeme 400 miliárd jenov. V predošlom účtovnom roku bol v sume 258,6 miliardy jenov. Pôvodne spoločnosť prognózovala, že jej zisk za terajší účtovný rok bude vo výške 300 miliárd jenov.

(1 EUR = 127,05 JPY)

 

img

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies