V Malej Fatre našli okoloidúci mŕtveho českého turistu (†35)

NETKY.SK • 5 Júl 2014, 06:47 • 2 min
V Malej Fatre našli okoloidúci mŕtveho českého turistu (†35)

POPRAD – V Malej Fatre dnes zomrel 35-ročný český turista. Okolo poludnia nahlásili na tiesňovú linku 112 okoloidúci cykloturisti, že vedľa turistického chodníka medzi Príslopom a Kubínskou hoľou je telo muža bez známok života.

slovakia

left justify in out

Na miesto vyrazili horskí záchranári, ktorí pri tele počkali až do príchodu polície. Následne telo nebohého naložili na nosidlá a transportovali ho do Sedla Príslop, kde ho odovzdali pohrebnej službe. Príčinu úmrtia českého turistu určí súdnoznalecká pitva, informovala Horská záchranná služba.

 

Prácu mali dnes aj záchranári vo Vysokých Tatrách. O pomoc tu požiadala dvojica poľských horolezcov. Poliaci liezli cestu „Francouzsky polibek" na Opálovú vežu. V najťažšej, tretej dĺžke, vypadol prvolezec a pri páde si poranil nohu v členku. Horskí záchranári požiadali o súčinnosť posádku Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby, ktorá zobrala na palubu vrtuľníka jedného horského záchranára a spoločne smerovali do Velickej doliny. Postupne vysadili v stene lekára a horského záchranára. Po prvotnom ošetrení zraneného horolezca pomocou navijaka vyslobodili zo steny a po medzipristátí ho naložili na palubu. Vrtuľník následne zraneného horolezca transportoval do popradskej nemocnice na ďalšie ošetrenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies