Peter Kovařík so sťažnosťou proti obvineniu nepochodil. Prokuratúra ju zamietla

NETKY.SK • 12 Október 2021, 15:34 • 2 min
Peter Kovařík so sťažnosťou proti obvineniu nepochodil. Prokuratúra ju zamietla

BRATISLAVA - Bývalého šéfa obvinili v polovici augusta zo zneužívania právomocí verejného činiteľa a zo zločinu marenia spravodlivosti.

slovakia

left justify in out

Generálna prokuratúra (GP) SR zamietla sťažnosť bývalého policajného prezidenta Petra Kovaříka voči obvineniu, ktoré mu bolo vznesené. Vyplýva to z vyjadrenia, ktoré TASR poskytol hovorca GP SR Dalibor Skladan.

 

Sťažnosť ako nedôvodnú zamietla prokurátorka GP SR, v zastúpení generálneho prokurátora SR, uznesením z 29. septembra. "Dôvody tohto rozhodnutia vyplývajú z odôvodnenia uznesenia," spresnil Skladan. "Nebola mi oficiálne doručená, ale od svojho obhajcu viem, že sťažnosť mi bola zamietnutá," povedal Kovařík v pondelok (11. októbra) pre TV Markíza.

 

img

 

Prečítajte si tiež: AKTUALIZOVANÉ: V putách skončil šéf Úradu inšpekčnej služby Scholz. Mikulec záťah spochybnil!

 

Kovařík skončil na pozícii policajného prezidenta 15. septembra. Rozhodol sa tak po tom, ako ho na konci augusta obvinila Krajská prokuratúra v Bratislave zo zločinu zneužívania právomocí verejného činiteľa v súbehu so zločinom marenia spravodlivosti.

 

img

 

Zmariť mal prebiehajúci zásah zadržiavania, ako aj vykonanie trestnoprocesných úkonov s obvinenými osobami Matejom Zemanom a Petrom Petrovom. Kovařík obvinenie odmieta.

 

Mohlo by vás zaujímať: AKTUALIZÁCIA: Vyšetrovatelia NAKA aj dočasný šéf inšpekcie idú na slobodu

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies