Madagaskarskí trestanci ušli z väzenia, množstvo mŕtvych a hľadaných

NETKY.SK • 23 August 2020, 21:41 • 2 min
Madagaskarskí trestanci ušli z väzenia, množstvo mŕtvych a hľadaných

Ešte 31 trestancov je podľa ministerstva spravodlivosti “ostrova Mórica Beňovského“ stále na úteku, 20 väzňov následkom zranení zomrelo.

slovakia

left justify in out

Antananarivo – V nedeľu sa udiala prestrelka na Madagaskare. Odsúdení, ktorí si odpykávali svoje tresty vo väznici Farafangana na juhovýchode afrického ostrova, si tento deň vybrali za najhodnejší pre útek. Skupina väzňov sa skutočne pokúsila utiecť, čoho následkom bol vážny ozbrojený incident. Zvesti o tom priniesla agentúra AFP, ktorá sa odvoláva na ministerstvo spravodlivosti.

 

img

 

Desiatky trestancov na “bacharov“ hádzalo skaly a siahli aj po zbrani. Zo zariadenia na výkon trestu ušlo 88 väzňov. Polícii v spolupráci s vojakmi sa podarilo chytiť a 37 z nich. Prestrelku s políciou neprežilo 20 trestancov. Osem väzňov sa pred návratom do Farafangana budú zotavovať v nemocnici, keďže z prestrelky vyviazli len so zranením. Zatiaľ sa 31 trestancom darí napĺňať ich sen o úteku, keďže armáda, ani policajné zložky, ich zatiaľ nechytili.

 

K útekom z väzenia na "Beňovského ostrove" dochádza pomerne často. Napríklad v roku 2016 sa na slobodu predčasne dostalo približne 40 odsúdených.  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies