Motto Medzinárodného dňa rodiny 2021: Otec nablízku

NETKY.SK • 15 Máj 2021, 15:45 • 2 min
Motto Medzinárodného dňa rodiny 2021: Otec nablízku

Dnešný deň je Medzinárodným dňom rodiny. Už veľmi dávno, 20. septembra 1993, vyhlásilo valné zhromaždenie OSN 15. máj za Medzinárodný deň rodiny. Pri príležitosti tohto dňa OSN povzbudzuje vlády a krajiny, aby venovali pozornosť téme rodiny a realizovali pro-rodinné projekty.

slovakia

left justify in out

Rodina je pre štát tou najlepšou devízou pre ekonomický i hodnotový rozvoj. Rodina je základnou spoločenskou hodnotou pre dobré aj zlé časy. Každý má právo na rodinu.

 

img

 

Prvý celoslovenský Medzinárodný deň rodiny na Slovensku

Prvý medzinárodný deň sa na Slovensku konal v roku 2009, kedy sa 16. mája na bratislavskom Námestí SNP na hromadnom podujatí stretli rodiny z rôznych kútov Slovenska. Odvtedy sa rozšíril do celej krajiny. "Deň rodiny je občianskou a apolitickou aktivitou vyzdvihujúcou hodnotu rodiny," vysvetlil web denrodiny.sk. Cieľom osláv Dňa rodiny je dostať rodinu do centra pozornosti spoločnosti. Aby sa spoločnosť voči rodine stala priateľskou. "Na prahu demografickej krízy je prorodinné smerovanie krajiny nevyhnutné," dodáva ďalej web.

 

img

 

Motto Dňa rodiny 2021

Dôležitú úlohu v živote dieťaťa zohráva hlavne matka. Matka dieťa vynosí, a následne mu poskytuje všetko, čo pre život potrebuje. Tohtoročné motto sa však zameralo na otcov. Motto znie “Otec nablízku”. Pretože žiaden nový život nevznikne bez neho. "Otcom sa muž nerodí, ocinom sa stáva,keď pracuje na sebe, dobro odovzdáva. Spravodlivý ochranca s otvoreným náručím svoje deti  o živote aj s humorom poučí. Otec čo sa denne snaží ženu, deti milovať, získa veľa - lásku blízkych a odvahu vytrvať," hovorí úryvok z básne vyhlásenia Ďňa rodiny 2021. Toto motto chce dať vedieť otcom a mužom, že ich úloha je nezastupiteľná. Spoločnost a kultúra by si mali vážiť a podporovať aj úlohu otca.

 

Mohlo by vás zaujímať: Rodina je prioritou hnutia OĽaNO, vyhlásilo počas dnešného Dňa rodiny



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies