Výstavba cyklomostu cez Laborec speje do finále

NETKY.SK • 3 August 2023, 11:50 • 2 min
Výstavba cyklomostu cez Laborec speje do finále

Humenné-V Prešovskom kraji frčia stavebné práce podľa plánu

slovakia

left justify in out

Ani počas letnej dovolenkovej sezóny samosprávy v našej krajine nezaháľajú. Plánujú novinky a pracujú i na modernizácii svojich oblastí. Taktiež dokončujú rozpracované projekty. Kompetentní kladú dôraz najmä na realizácie, ktoré budú prospešné širokej verejnosti. Po lete tak budú mať obyvatelia o radosť viac. Aj v Humennom na východe Slovenska pomaly finišujú s výstavbou diela, ktoré bude spájať oba brehy rieky Laborec.

 

Práce na výstavbe cyklomosta v Humennom pokračujú podľa harmonogramu. Ako na webstránke mesta informoval Marián Škuba z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom, potvrdil to kontrolný deň 1. 8. 2023 za účasti primátora mesta Miloša Merička, zástupcu zhotoviteľa a ďalších zúčastnených. Most dlhý 87,5 metra a široký 6,05 metra sa momentálne nachádza vo finálnej fáze.

V súčasnosti začali s inštaláciou bezpečnostných prvkov - zábradlia a nerezových sietí. Následne pristúpia k úprave mostnej vozovky a nanášanie protisklzového náteru.

 

"Po týchto prácach bude celá časť oceľovej konštrukcie mostného objektu hotová. Priebežne so súčasným stavom sa realizujú práce na dobudovaní cyklochodníkov z oboch strán cyklomosta, ktoré sa budú na premostenie napájať. Ich dokončenie sa plánuje v auguste," povedal Meričko. Ako doplnil, po odovzdaní mostného objektu je naplánovaná kolaudácia. Doba výstavby je do októbra 2023. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Zlatica Gregorová
TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies