V Luxembursku sa vzbúrili nespokojní väzni, v preplnenom zariadení založili požiar

NETKY.SK • 6 September 2016, 19:05 • 2 min
V Luxembursku sa vzbúrili nespokojní väzni, v preplnenom zariadení založili požiar

LUXEMBURG - Blokáda vchodov k väzenskému traktu nápravno-výchovného zariadenia Schrassig a následné založenie požiaru v spoločenských priestoroch, ktorý hasiči rýchlo zlikvidovali, boli sprievodnými znakmi väzenskej revolty, ku ktorej sa v pondelok večer uchýlilo 19 väzňov v Luxembursku.

slovakia

left justify in out

Spomínaná väznica bola už v uplynulých rokoch opakovane terčom kritiky v súvislosti s prekračovaním jej kapacity. Pri pondelkovej vzbure nedošlo k zraneniam osôb s výnimkou ľahkého rezného poranenia, ktoré si spôsobil jeden zo vzbúrencov. Pozadie je predmetom vyšetrovania kriminálnej polície, informovala dnes tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na luxemburské policajné zdroje.

Ako informoval luxemburský minister spravodlivosti Felix Braz i riaditeľ väznice Vincent Theis, väzni nepredložili žiadne požiadavky a nepožadovali ani rokovania s predstaviteľmi justičných orgánov.

 

Revoltu riadili traja muži, ku ktorým sa potom pripojilo aj ďalších 16 väzňov. Nevedno, či v kauze nezohral svoju úlohu i alkohol. Ešte v januári 2016 založili väzni v rovnakom zariadení na protest voči väzenským podmienkam požiar, ktorý si vyžiadal život jedného z nich. V ostatných týždňoch, ako dnes potvrdil minister spravodlivosti, došlo v zariadení opakovane k štrajkom posediačky, v rámci ktorých však uväznené osoby predložili konkrétne požiadavky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies