Aký má Mikulec názor na koalíciu, a k čomu podľa neho speje?

NETKY.SK • 17 Máj 2021, 12:21 • 2 min
Aký má Mikulec názor na koalíciu, a k čomu podľa neho speje?

BRATISLAVA - Roman Mikulec sa dnes vyjadril o koalícii, že normálne funguje,

slovakia

left justify in out

Prezradil aj to, že pri novele Trestného poriadku upravujúcej podmienky kolúznej väzby speje k dohode. „Mali sme tu istú koaličnú krízu, ktorá však bola zažehnaná. Sme v štádiu, keď sme si povedali, že ideme ako koalícia ďalej a verím tomu, že aj téma novely Trestného poriadku bude témou, pri ktorej nájdeme konštruktívne riešenia. Je to len o tom, akým spôsobom dokážeme nájsť konsenzus," povedal Mikulec.

 

img

 

Súvisiaci článok: Podľa Ciganikovej sa v koalícií rodí dohoda k návrhu o kolúznej väzbe

Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková  kritizuje, že taký inštitút, akým je kolúzna väzba, je prerokúvaný ako poslanecký návrh. O kolúznej väzbe hovorí ako o kľúčovom inštitúte v rámci trestného konania. Minulý týždeň podotkla, že na príprave zmeny legislatívy sa vôbec nezúčastnili orgány činné v trestnom konaní. Právnu úpravu do parlamentu predložila poslankyňa za hnutie Sme rodina Petra Hajšelová. Kolúzna väzba by mohla vďaka zmene legislatívy trvať najviac päť mesiacov. Kolíková návrhu vyčíta aj to, že neobsahuje žiadne prechodné ustanovenia.

 

Prečítajte si tiež: Strana Sme rodina je pripravená na dohodu s ministerkou Kolíkovou o úpravách v kolúznej väzbe



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies