V Liptovskom Mikuláši začali stavať pumptrackový areál

NETKY.SK • 13 Jún 2023, 10:00 • 2 min
V Liptovskom Mikuláši začali stavať pumptrackový areál

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Výstavbu pumptrackového areálu v Liptovskom Mikuláši spustili v pondelok za garážami na Alexyho ulici. Dobudovanie zhotoviteľ predpokladá na prelome augusta a septembra.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková. "Pumptracky sú obľúbené technické trate pre jazdcov na bicykli bez pedálovania, na kolobežke, na skejtoch či inline korčuliach. Na jazdu po tratiach nie je potrebný špecializovaný bicykel," priblížil viceprimátor Ľuboš Trizna. Asfaltovú dráhu s dĺžkou 280 metrov bude tvoriť niekoľko klopených zákrut, terénnych vĺn v uzavretých okruhoch.

 

 

Najväčším ťahákom pre jazdcov bude podľa hovorkyne séria zákrut všetkých typov - trojzákruta, preskok, priamy prejazd, dvojzákruta, transfer i 180-stupňová zákruta. Navrhnutá dráha je zložená z troch okruhov. Hlavný okruh s nízkym až stredným profilom je určený pre najširšie spektrum jazdcov. "Nebude chýbať takzvaný detský okruh s nízkym profilom, ktorý okrem najmladších môžu využiť aj začiatočníci, tento bude bezpečne oddelený od hlavnej dráhy. Na doplnkových líniách s vyšším profilom sa vyšantia pokročili jazdci," dodala hovorkyňa. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies