Rezort ministra Lengvarského zakúpi vakcíny proti opičím kiahňam

NETKY.SK • 8 Júl 2022, 12:26 • 2 min
Rezort ministra Lengvarského zakúpi vakcíny proti opičím kiahňam

BRATISLAVA - Nákup vakcíny odporučila pracovná skupina Ministerstva zdravotníctva.

slovakia

left justify in out

Potom, ako svet hlási čoraz viac prípadov opičích kiahní a na Slovensku sme včera zaznamenali prvý prípad, sa Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky rozhodlo konať. Pracovná skupina zložená z odborníkov odporučila nákup vakcíny.

 

Ministerstvo aktuálne preveruje možnosti obstarania týchto vakcín vrátane centrálneho obstarávania Európskou komisiou," ozrejmili z tlačového odboru MZ SR. 

 

img

 

Odborná komisia odporučila na začiatok zakúpiť do 2 000 dávok. Zakúpené vakcíny sa následne podľa neho dodajú do špecializovaných centier naprieč Slovenskom. Ministerstvo zdôraznilo, že staršia a riziková populácia z pohľadu veku očkovanie proti pravým kiahňam už absolvovala v mladosti.

 

Čítajte aj: Na Slovensku potvrdili prvý prípad opičích kiahní

 

img
     

Pracovná skupina podľa rezortu nateraz neidentifikovala opičie kiahne ako bezprostrednú hrozbu verejného zdravia. Úrad verejného zdravotníctva SR napriek tomu už minulý mesiac avizoval, že vakcínou, účinnou proti opičím kiahňam, by sa na Slovensku mali začať očkovať úzke kontakty s vysokým rizikom nákazy na ich vlastnú žiadosť a zdravotníci v profesionálnom riziku.

 

Mohlo by vás zaujímať: Antony Blinken vyzýva Moskvu, aby prestala blokovať vývoz obilia z Ukrajiny. Rusi ihneď reagovali

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies