Na západnom a strednom Slovensku môže byť v nedeľu 33 až 34 stupňov Celzia

NETKY.SK • 9 Júl 2023, 09:24 • 2 min
Na západnom a strednom Slovensku môže byť v nedeľu 33 až 34 stupňov Celzia

BRATISLAVA - Teplota na západnom a strednom Slovensku môže v nedeľu (9. 7.) miestami dosiahnuť 33 až 34 stupňov Celzia. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto pre viaceré okresy vydal výstrahu prvého stupňa pred vysokými teplotami.

slovakia

left justify in out

Výstraha platí v nedeľu predbežne od 13.00 h do 19.00 h. Týka sa všetkých okresov Bratislavského, Nitrianskeho a Trnavského kraja. Rovnako aj okresov Krupina, Veľký Krtíš, Žarnovica, Trenčín, Partizánske, Nové Mesto nad Váhom, Myjava, Bánovce nad Bebravou. Očakávaná teplota nie je podľa meteorológov v danej ročnej dobe a oblastiach nezvyčajná. "Pravdepodobnosť nadmerného zaťaženia organizmu u niektorých osôb je však vysoká," doplnili. Vysoká teplota podľa ich slov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
TASR/KB Netky, Foto: unsplash
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies