V lese našli Alžírčanov, v kamióne boli Afgánci

NETKY.SK • 22 December 2020, 16:2 • 2 min
V lese našli Alžírčanov, v kamióne boli Afgánci

Po viacerých prípadoch z ostatných dní, keď boli na našom území nájdení utečenci, policajti našli v lese dvoch Alžírčanov.

slovakia

left justify in out

Polícia na sociálnej sieti informujú, že v okrese Sobrance našli dvoch utečencov z Alžírska. „Policajti Oddelenia hraničnej kontroly našli v krovinatom poraste v katastri obce Koromľa v okres Sobrance dvoch štátnych príslušníkov Alžírska,“ vysvetlili s tým, že polícia postupovala „v súlade s opatreniami vydanými Úradu verejného zdravotníctva“. Ich test na COVID-19 bol negatívny.

 

 

Keďže na Slovensku boli cudzinci neoprávnene, boli vyhostení, v priestoroch Európskej únie sú tak personami non grata a nesmú sem vojsť tri roky. „V zmysle Dohody medzi Európskym spoločenstvom a vládou Ukrajiny o readmisii osôb boli v dopoludňajších hodinách dňa 22. decembra 2020 odovzdaní príslušníkom Štátnej pohraničnej služby Ukrajiny,“ dodala polícia.

 

O podobnom prípade informovali v predchádzajúci deň, po akcii vo Vyšnom Komárniku, kde zadržali troch Afgáncov. „Nachádzali sa v ložnom priestore návesu zaplombovaného bieloruského kamióna, ktorý prevážal konzervované hrušky,“ vysvetlili strážcovia zákona a poriadku na sociálnej sieti.

 

Jeden z cudzincov už v minulosti chcel azyl v Bulharsku. „Ďalší dvaja prejavili vôľu o udelenie azylu na území Slovenskej republiky,“ vysvetlila polícia s dôvetkom, že Afgánca, ktorý žiadal v predchádzajúcou žiadosťou vrátili naspäť do Bulharska. „O ďalších dvoch sa bude rozhodovať v najbližších dňoch,“ doplnila polícia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona