Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
3. dec. 2022Oldrich
BratislavaBratislava 19°
Biblia
TV program
Moje Netky
05.11.2022 12:00 Domov
Jeseň je ideálny čas na tradičné prívarky
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
05.11.2022 12:00 Domov

Jeseň je ideálny čas na tradičné prívarky



Stará dobrá klasika. Prívarky sú úžasným spôsobom na zúžitkovanie zvyšných potravín a zároveň nimi nasýtite celú rodinu. Ktorý je ten váš najobľúbenejší?


Hovorí sa, že prívarky sú chuťou nášho detstva. Možno aj preto im mnohí v dospelosti nepodľahli a iní na ne naopak nedajú dopustiť. Ide o zdravé a rýchle jedlá bohaté na vlákninu, ktoré výborne zasýtia ako príloha, ale aj ako hlavný chod.

 

Šošovicový prívarok

 

Potrebné suroviny: 

250g šošovice, 1 veľký zemiak, bobkový list, soľ, vegeta, smotana na varenie, hladká múka

 

Príprava receptu: 

Šošovicu namočíme do vody a necháme v nej stáť približne 2 hodiny. V tej istej vode ju potom dáme variť spolu s bobkovým listom. Zemiak si ošúpeme a nakrájame na malé kocky a dáme variť k šošovici. Keď sú už zemiaky aj šošovica mäkké, pridáme smotanu na varenie zmiešanú s hladkou múkou. Pridáme vegetu a soľ a pár minút ešte povaríme. Podávame s mäskom, alebo párkami.

 

 

Luskový prívarok

 

Potrebné suroviny: 

600 g zelenej fazuľky, 40 g masla, 40 g hladkej múky, 20 g cibule, 1/4 l mlieka alebo kyslej smotany, voda, soľ, mletá červená paprika,mleté čierne korenie, ocot

 

Príprava receptu: 

Očistenú fazuľku pokrájame na menšie kúsky a uvaríme v osolenej vode,pridáme korenie. Z masla a múky pripravíme bledú zápražku, ku ktorej pridáme postrúhanú cibuľku, červenú papriku, popražíme, zalejeme vodou z uvarenej fazuľky, smotanou a povaríme. Nakoniec pridáme uvarenú fazuľku, podľa chuti posolíme a okyslíme. Podávame s fašírkou,párkom a chlebom.

 

 

Kelový prívarok

 

Potrebné suroviny: 

1 väčší kel, cibuľa, cesnak, soľ, mleté čierne korenie, majorán, olej, hladká múka, zemiaky

 

Príprava receptu: 

Kel nakrájame,podlejeme vodou a dáme do hrnca dusiť. Osolíme, pridáme cesnak a koreniny. Po cca 15 min pridáme nadrobno nakrájané zemiaky a uvaríme. Na oleji speníme cibuľu, pridáme múku a kel zahustíme. Podávame s párkami.

 

 

Dobrú chuť!



reklama


reklama


Zdroj: KB Netky



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
NAJČÍTANEJŠIE
reklama
ZOBRAZIŤ VIAC
ad
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok