Robert Fico pozval Tibora Gašpara do politiky. Verí i v návrat Roberta Kaliňáka!

NETKY.SK • 5 November 2021, 13:12 • 2 min
Robert Fico pozval Tibora Gašpara do politiky. Verí i v návrat Roberta Kaliňáka!

BRATISLAVA - Predseda opozičného Smeru-SD Robert Fico dnes vyjadril podporu Kaliňákovi a Gašparovi. Taktiež vyzval prezidentku, aby sa s referendom neobracala na Ústavný súd. Fico stihol vypovedať na polícii o medializovanej krádeži 50 000 eur a zlatých mincí. Povedal, že incident sa vyriešil vnútornou kontrolou v rámci strany.

slovakia

left justify in out

Robert Fico na polícii

"Pán Fico incident vysvetlil v zmysle, že bol vyriešený v rámci internej kontroly priamo na centrále strany, takže pán Fico už nie je poškodený," vysvetil hovorca Smeru-SD Ján Mažgút. Výsluch trval podľa jeho slov krátko.

 

img

 

Možno vás zaujme: Polícia rieši krádež v kancelárii Roberta Fica

 

Informácia, že Ficovi z kancelárie v centrále Smeru-SD ukradli 50 000 eur a zlaté mince, sa objavila v medializovaných nahrávkach z poľovníckej chaty. Stretával sa na nej Fico s obhajcom Marekom Parom, exministrom vnútra Robertom Kaliňákom, podnikateľom Miroslavom Bödörom a synom Tibora Gašpara. Fico následne novinárom vysvetľoval, že neverí bankám a časť úspor má preto v hotovosti.

 

Súvisiaci článok: Advokát Para reaguje na zverejnené videá: Je zarážajúce, že sa sleduje obhajoba a opoziční politici!

 

Výzva prezidentke

Predseda Smeru-SD Robert Fico v piatok opätovne vyzval prezidentku SR Zuzanu Čaputovú, aby sa s navrhovanými referendovými otázkami o predčasných voľbách neobracala na Ústavný súd (ÚS) SR. Apeloval na ňu, aby umožnila referendum.

 

img

 

"Žiadame prezidentku, aby dala zelenú, aby sa neobracala na ÚS, aby umožnila začatie zberu podpisov pod petíciu, ktorá bude viesť k referendu o predčasných voľbách," povedal Fico na piatkovej tlačovej konferencii.

 

 

Nepochybuje, že občania sa vyjadria za predčasné voľby. Tie označil za jediné a demokratické riešenie situácie. Pripomenul, že poslanci Smeru-SD už hlave štátu zaslali návrh dvoch referendových otázok. Fico podčiarkol, že aktuálne máme na Slovensku vládu, ktorá situáciu nezvláda. Poukázal pritom aj na problémy koalície pri rokovaniach o zásadných reformách.

 

img

 

Prečítajte si: VIDEO: Čo si myslí Robert Kaliňák o vulgárnych útokoch "kamošov" z chaty?

 

Kaliňákov návrat do politiky

Exminister vnútra Robert Kaliňák má podľa Roberta Fica právo vrátiť sa do politiky. Dodal, že Kaliňák v minulosti urobil potrebné gesto politickej kultúry a verí, že sa vráti.

 

img

 

Do politiky pozval aj bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara, ktorého prepustili z väzby, no naďalej čelí obvineniu.

 

Prečítajte si: AKTUALIZÁCIA: Tibora Gašpara a bývalé špičky polície prepustia na slobodu!

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies