Na rozvoj turizmu, ochranu prírody a pamiatok ide ďalší milión eur.

NETKY.SK • 9 Február 2023, 17:30 • 2 min
Na rozvoj turizmu, ochranu prírody a pamiatok ide ďalší milión eur.

Bratislava - Na rozvoj turizmu, ochranu prírody a pamiatok v pohraničí s Českom ide ďalší milión eur. Otvorená je do konca februára.

slovakia

left justify in out

Vo štvrtok o tom informovala vicepremiérka a dočasne poverená ministerka investícií Veronika Remišová (Za ľudí). "Rozvoj turizmu má v slovensko-českom pohraničí obrovský potenciál, ktorý by sme mali naplno využiť," uviedla Remišová. O podporu sa môžu uchádzať napríklad projekty na budovanie bezbariérového prístupu pre osoby so zníženou schopnosťou pohybu či navádzacích systémov pre lepšiu prístupnosť k prírodným a kultúrnym pamiatkam. Taktiež sa zafinancujú projekty na revitalizáciu oddychových zón, budovanie stojanov pre bicykle, informačné tabule, odpočívadlá a prístrešky, či propagáciu turistických aktivít prostredníctvom mobilných technológií. Do danej výzvy sa môžu prihlásiť aj projekty na podporu cestovného ruchu prostredníctvom turistických kariet, rodinných pasov i organizácie aktivít propagujúcich spoločné územie, spresnilo MIRRI. Výzva je určená na slovenskej strane pre prijímateľov v Trnavskom, Trenčianskom a Žilinskom kraji, a u českých susedov pre prijímateľov Juhomoravského, Zlínskeho a Moravskosliezského kraja. Z programu Interreg SK-CZ v dobiehajúcom programovom období podporili 166 projektov, medzi nimi bolo napríklad vybudovanie a modernizácia 189 kilometrov nových a obnovených cyklociest. Ministerstvo investícií dodalo, že pripravuje ďalšie výzvy z nového eurofondového obdobia. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies