V Lamanšskom prielive sa zrazila nákladná loď s tankerom

NETKY.SK • 1 Júl 2017, 14:45 • 2 min
V Lamanšskom prielive sa zrazila nákladná loď s tankerom

DOVER - V Lamanšskom prielive sa v sobotu zrazila nákladná loď s tankerom. Lode do seba narazili na mieste vzdialenom asi 24 kilometrov severovýchodne od anglického prístavu Dover o 2:00 miestneho času (3:00 SELČ).

slovakia

left justify in out

Stoosemdesiattri metrov dlhý tanker Seafrontier, ktorý je plne naložený benzínom, má dieru nad vodoryskou a má tiež poškodenú nadstavbu. Poškodená je aj nákladná loď Huayang Endeavour, ktorá meria 225 metrov. Ako informuje BBC, ani jeden z členov posádky oboch plavidiel neutrpel zranenia. Podľa britskej pobrežnej stráže pri náraze nedošlo k prieniku vody do lodí ani k znečisteniu mora.

Huayang Endeavour smerovala do nigérijského Lagosu, Seafrontier sa plavilo do Puerto Barrios v Guatemale. Obe lode sú registrované v Hongkongu, ich posádky tvoria čínski a indickí námorníci.

K tankeru prizvali remorkér z francúzskeho mesta Boulogne-sur-Mer, ktorý ho odtiahol. Huayang Endeavour je zakotvená uprostred kanálu medzi dvoma plavebnými pruhmi.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies