V Košiciach investujú v lete takmer 600.000 eur do skvalitnenia svojich škôl

NETKY.SK • 15 Júl 2023, 09:30 • 2 min
V Košiciach investujú v lete takmer 600.000 eur do skvalitnenia svojich škôl

KOŠICE - Takmer 600.000 eur preinvestuje mesto Košice počas letných prázdnin do zlepšovania kvality svojich základných škôl (ZŠ) a materských škôl (MŠ). Zároveň pokračujú aj práce na rozšírení MŠ Oštepová.

slovakia

left justify in out

Stavebné práce sa postupne začínajú vykonávať v 20 MŠ a troch ZŠ. Stavbári tak v júli a v auguste zhruba na každej tretej škole v meste vynovia triedy, chodby, sociálne zariadenia, rozvody vody či gastrozariadenia. Pribudnú aj nové skrinky, koberce, vyučovacie pomôcky a pre škôlkarov aj hračky. Pracuje sa tiež na oprave fasád, oplotení, vonkajších terás, striech a výmene okien. Zároveň sa v takmer 40 MŠ opravia detské ihriská v celkovej výške 40.000 eur.

 

Mesto okrem toho pokračuje aj v stavebných prácach na rozšírení MŠ Oštepová. Investícia v celkovej hodnote zhruba 1,7 milióna eur je financovaná najmä z eurofondov. Práce by mali byť hotové začiatkom septembra

"V nevyužívaných pavilónoch dokončujeme dve nové triedy pre 44 žiakov. V škôlke sa vytvoria podmienky na vzdelávanie celkovo 124 detí, čo bude v školskom roku 2023/2024 znamenať viac ako polovičné zvýšenie jej doterajšej kapacity 82 detí. Deti, ich rodičia a zamestnanci školy isto ocenia aj ďalšie už zrealizované alebo plánované vylepšenia budovy, ktoré výrazne skvalitnia výchovno-vzdelávací proces v tejto MŠ," uviedla viceprimátorka Lucia Gurbáľová.

 

Okrem dokončovacích prác na fasádach, podlahách, rozvodoch elektriny, plynu a tepla pokladajú aj nové zelené strechy. Vďaka zatepleniu stien má dôjsť k výrazným úsporám prevádzkových nákladov. V MŠ Oštepová tiež dopĺňajú interiérové vybavenie do novovytvorených priestorov a kuchyne, ktorá prejde celkovou obnovou. Vynovené bude aj detské ihrisko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
TASR / Marek Nemček Foto: Stredná pre teba
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies