Francúzsko chce odstrániť dieru v daňovom systéme, z ktorej ťaží AirBnB

NETKY.SK • 9 Jún 2023, 17:30 • 2 min
Francúzsko chce odstrániť dieru v daňovom systéme, z ktorej ťaží AirBnB

PARÍŽ - Francúzske ministerstvo financií pracuje na plánoch na odstránenie diery v daňovom systéme, ktorá zvýhodňuje krátkodobé prenájmy ubytovania, aké ponúka napríklad platforma AirBnB. Oznámil to v piatok minister financií Bruno Le Maire.

slovakia

left justify in out

Mnohé veľké francúzske mestá čelia nedostatku bytov, z čoho je často obviňované ich prenajímanie turistom na platformách, akou je AirBnB. Trojica zákonodarcov z viacerých strán minulý mesiac vyzvala na sprísnenie pravidiel, ktoré regulujú takéto prenájmy. A tiež na ukončenie výhodnejších daní pre krátkodobé prenájmy oproti bežným dlhodobým prenájmom. "Je pre mňa ťažké pochopiť veľmi priaznivé daňové zaobchádzanie s AirBnB. Chystáme sa reformovať daňové pravidlá a ja predložím návrhy," povedal Le Maire pre televíziu BFM TV. Dodal, že vzhľadom na obrovský nárast prenajímaných bytov, nie je dôvod ponechávať takú výhodnú daň z krátkodobého ubytovania.

 

Predstaviteľ ministerstva financií v tejto súvislosti uviedol, že na plánoch sa pracuje a zatiaľ nie je jasné, či budú zahrnuté do rozpočtu na rok 2024, ktorý bude pravdepodobne zverejnený koncom septembra. Takmer 20 % ľudí v parížskom regióne, ktorí zatiaľ ešte neprenajímajú svoj byt alebo jeho časť cez AirBnB, to plánuje urobiť počas budúcoročných olympijských hier vo francúzskom hlavnom meste. Vyplýva to z prieskumu, ktorý si platforma objednala u spoločnosti Ifop. AirBnB, ktorá je firemným sponzorom hier, odmietla komentovať Le Maireove poznámky. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies