V Kansase vytvorili nachos, ktorý vážil viac ako dve tony

NETKY.SK • 25 Apríl 2012, 06:18 • 2 min
V Kansase vytvorili nachos, ktorý vážil viac ako dve tony

V Kansase vytvorili nachos, ktorý vážil viac ako dve tony

slovakia

left justify in out

img

V Kansase cez víkend vytvorili najväčší nachos na svete, ktorý vážil 2127 kilogramov. Na podujatí Kansas Relays ho vytvorili ľudia z cateringovej spoločnosti Centerplate a zamestnanci reštaurácie The Salty Iguana. Pri jeho výrobe použili 771 kilogramov hovädzieho mäsa a 272 kilogramov tortilla chipsov. Jedlo servírovali na stole, ktorý mal 24 metrov. Nachos z Kansasu pohodlne prekonal doterajší rekordný nachos z októbra 2011, ktorý vážil „len“ 1813 kilogramov. Výťažok zo sobotňajšieho podujatia putoval na konto charitatívnej organizácie LINK Kitchen, ktorá päťkrát do týždňa poskytuje jedlo tým najchudobnejším.

Nachos je populárne mexické jedlo, ktoré vzniklo v 40. rokoch minulého storočia. V pôvodnej forme ide o kukuričnú tortillu pokrytú syrom čedar a papričkami Jalapeňo. Podáva sa s rôznymi omáčkami, pričom častými ingredienciami sú olivy, fazule, paradajky, cibuľa a mäso.

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies