V Južnej Kórei schválil 80-percentné zvýšenie cien cigariet

NETKY.SK • 3 December 2014, 11:34 • 2 min
V Južnej Kórei schválil 80-percentné zvýšenie cien cigariet

SOUL - Juhokórejský parlament schválil v rámci boja proti fajčeniu 80-percentné zvýšenie cien cigariet. Nárast cien z 2 500 wonov (1,82 eura) za balíček na 4 500 wonov (3,36 eura) od 1. januára je súčasťou rozpočtu na rok 2015 schváleného v utorok.

slovakia

left justify in out

Južná Kórea má tiež spomedzi krajín Organizácie pre ekonomickú spoluprácu a rozvoj (OECD) jedny z najnižších cien cigariet, ktoré sa nemenili od roku 2004.

 

Vláda sa snaží znížiť úroveň fajčenia, ktorá je u mužov najvyššou v rámci krajín OECD. Podľa štatistík ministerstva zdravotníctva fajčí až 44 percent mužskej populácie Južnej Kórey. To je značne viac ako 26-percentný priemer OECD. Vláda dúfa, že zvýšením cien zníži úroveň fajčenia do roku 2020 na 29 percent. Prechádzajúce opatrenia na boj proti fajčeniu zahŕňali zákaz zapaľovania si na verejných miestach, odstrašujúce obrázky dôsledkov tohto zlozvyku na baleniach ako aj zákaz reklám na tabakové výrobky v obchodoch. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies