V Južnej Kórei sa na koronavírus budú testovať i domáce zvieratá, dokonca zadarmo

NETKY.SK • 8 Február 2021, 13:33 • 2 min
V Južnej Kórei sa na koronavírus budú testovať i domáce zvieratá, dokonca zadarmo

V Južnej Kórei síce nemajú bezprostredné dôkazy o tom, že sa domáce zviera môže nakaziť koronavírusom, ale u jednej mačky sa už vírus potvrdil.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V juhokórejskom hlavnom meste Soul budú môcť zadarmo podstúpiť testy na koronavírus aj psy a mačky, ak sa dostali do kontaktu s nakazenými ľuďmi a objavili sa u nich príznaky. Predstaviteľ mesta Pak Joo-mi počas online brífingu povedal, že ak u takýchto domácich miláčikov potvrdia infekciu, musia doma alebo v zariadení, ktoré prevádzkuje mesto, stráviť 14 dní v karanténe. Úrady sú podľa neho pripravené vykonávať testy u zvierat už od pondelka.

 

img

Soulské úrady tvrdia, že nemajú dôkaz o tom, že by sa vírus prenášal zo zvierat na ľudí. Testovať budú len domácich miláčikov, nie všetky zvieratá, pretože sú v úzkom kontakte s ľuďmi.

 

img


Smernice pre testovanie domácich zvierat vydala juhokórejská vláda minulý týždeň po tom, čo v juhovýchodnom meste Čindžu potvrdili nákazu koronavírusom u mačky. Mačka, ktorá je prvé zviera v krajine s potvrdeným ochorením Covid-19, patrí matke s dcérou, ktoré boli medzi desiatkami potvrdených pacientov spájaných s miestnym náboženským zariadením. Podobné testy domácich zvierat ako v Soule plánujú aj ďalšie samosprávy.

 

img


V pondelok sa po prvý raz po viac ako dvoch mesiacoch denný počet potvrdených prípadov nákazy koronavírusom v Južnej Kórei dostal pod 300. Úrady začali s pomalým uvoľňovaním protipandemických opatrení - reštaurácie, kaviarne, vnútorné posilňovne a ďalšie zariadenia mimo husto obývanej metropolitnej oblasti Soulu môžu byť napríklad otvorené o hodinu dlhšie.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies