Ozbrojenci zaútočili na trhovisku v Burkine Faso: Zahynulo 10 ľudí

NETKY.SK • 28 Január 2019, 17:49 • 2 min
Ozbrojenci zaútočili na trhovisku v Burkine Faso: Zahynulo 10 ľudí

OUAGADOUGOU - - Najmenej desať ľudí neprežilo v nedeľu útok ozbrojencov na trhovisku v severnej časti Burkiny Faso. Informoval o tom v pondelok tamojší minister bezpečnosti Ousseni Compaoré, ktorého údaje prevzala tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Približne desiatka ozbrojencov začala podľa neho strieľať do civilistov na trhovisku v obci Sikiré na území provincie Soum. Útok sa odohral v strede dňa, keď bolo trhovisko plné ľudí. Okrem desiatich obetí na životoch si vyžiadal aj dvoch zranených.

 

Podľa ministra sú okolnosti útoku predmetom vyšetrovania. Moslimskí extrémisti v poslednom období zintenzívnili svoje útoky v burkinskom regióne Sahel, ktorého súčasťou je aj provincia Soum. Násilie na severe Burkiny Faso sa začalo ešte v roku 2015, odkedy sa rozšírilo aj na východ, do blízkosti hraníc s Togom a Beninom.

 

img

 

Burkinská vláda vyhlásila koncom uplynulého roka výnimočný stav v siedmich z 13 samosprávnych oblastí krajiny po tom, ako pri útoku blízko hranice s Mali zahynulo desať žandárov. Útoky predtým otriasli trikrát aj hlavným mestom Ouagadougou, kde prišlo o život celkove 60 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies