Podľa čoho si ženy a muži vyberajú svojich partnerov! Našli ste sa v tom?

NETKY.SK • 23 August 2021, 08:35 • 2 min
Podľa čoho si ženy a muži vyberajú svojich partnerov! Našli ste sa v tom?

Ľudia si svojich partnerov vyberajú podľa určitých parametrov. Pre niektorých z nás sú to oči, výška, hmotnosť či dokonca postavenie v práci, čo pôsobí ako magnet.

slovakia

left justify in out

Časopis Body Image priniesol výsledky prieskumu, v ktorom sa venoval téme atraktivity medzi opačnými pohlaviami. Zúčastnilo sa ho 2 200 ľudí, ktorých v samotnom úvode požiadali, aby opísali, ako vnímajú svoje telo. Následne sa dobrovoľníkov pýtali, aké typy tiel ich priťahujú. 

 

Traja z desiatich účastníkov označili svoje telo ako priemerné, pričom jedna pätina zhodnotila, že má nadváhu. Za tučných sa označilo 6 percent a 13 percent sa vyslovilo, že svoje telo vníma ako bacuľaté. Každý siedmy dobrovoľník sa označil za štíhleho

 

Výsledky prieskumu ukázali, že ženy sa pri výbere svojho partnera zameriavajú na výšku. Pre 67 percent opýtaných je muž atraktívny, ak je vyšší ako sú ony samé.

 

Zhruba 6 percent uviedlo, že ideálny partner by mohol mať rovnakú výšku a iba pre 1 percento zúčastnených je výška irelevantná

 

Naopak, až tretina mužov by preferovala partnerku menšieho vzrastu, 16 percentám opýtaných by nevadila rovnako vysoká žena.  Iba 4 percentá mužov uviedli, že cielene vyhľadávanú vyššiu partnerku, ako sú oni sami. 

 

Muži vo všeobecnosti častejšie ako ženy tvrdili, že pre nich výška nie je smerodajný ukazovateľ atraktivity. Ak však ide o otázku hmotnosti, 22 percent mužov by preferovalo štíhlejšiu partnerku. V prípade žien sa tak vyslovilo iba 15 percent. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies