Šampión sa vracia! Pripravujem sa tak, aby som súpera zabil v postoji alebo uškrtil, pretože ...

NETKY.SK • 25 Máj 2023, 14:00 • 2 min
Šampión sa vracia! Pripravujem sa tak, aby som súpera zabil v postoji alebo uškrtil, pretože ...

BRATISLAVA - Bývalý dvojnásobný šampión Oktagonu Ivan Buchinger sa vracia! Oznámila to organizácia prostredníctvom sociálnych sietí bezprostredne po turnaji Oktagon 43. Zo zápasového kolotoča ho vyradili zranenia kolena a ramena, z ktorých sa uznávaný šampión doliečil a je pripravený na novú výzvu!

slovakia

left justify in out

Posledný súboj absolvoval rodák z Gabčíkova na turnaji Oktagon 33 proti Losene Keitovi. V zápase prehral v prvom kole na TKO, ktoré sa zrodilo aj z toho dôvodu, že Ivanovi praskol sval v ramene a tesne pred finálnym úderom duelu venoval pozornosť práve zraneniu. "Aktuálne som na 70 percent ready a o mesiac budem v stopercentnej forme. V tréningoch už aj jemne spárujem, od marca trénujem aj kondične a fyzicky. Takže okrem sparingov mám natrénované a cítim sa dobre," konštatoval šampión. 

 

Ivan absolvoval počas bojovej prestávky dve operácie, ktoré ho dlhšie nepustili do fyzickej aktivity. "Nemohol som skoro nič robiť celý rok. Dosť ma to frustrovalo, ale trénoval som to, čo som mohol. Poviem to tak, že som hladný po boji, veľmi mi to chýba. Samozrejme si uvedomujem, že je to proces, v ktorom sa netreba ponáhľať, ale na druhú stranu nemienim čakať dlhšie ako je treba."

 

img

 

"Hrozne veľa ľudí mi píše, že sa tešia na môj zápas, veľmi ma to teší a nabíja ma to pozitívnou energiou. Ďakujem fanúšikom za to, že mi dôverujú a fandia, ako som povedal, už sa neviem dočkať, kedy budem môcť znova bojovať."

 

Meno súpera zatiaľ nepoznáme, jedno je však isté, v Bratislave sa okrem Vlasta Čepa 07.10.2023 predstaví aj najúspešnejší slovenský MMA zápasník histórie a bodoví rozhodcovia by v jeho zápase nemali mať prácu navyše. "Keď idem na zápas, pripravujem sa tak, aby som svojho súpera zabil alebo ho ukončil submisiou hlavne preto, aby som nemusel čakať na body. To bodovanie je dnes už trošku iné, je to náročné počas zápasu vyhodnotiť. Videli sme to aj v súboji Kincl vs Vémola," dodal Buchinger. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona