Rusi obvinili Ukrajincov z útoku! Kyjev ihneď reagoval

NETKY.SK • 4 Júl 2022, 11:36 • 2 min
Rusi obvinili Ukrajincov z útoku! Kyjev ihneď reagoval

BRATISLAVA - Moskva obvinila Ukrajinu z výbuchov, ktoré v nedeľu otriasli ruským mestom Belgorod neďaleko ukrajinských hraníc.

slovakia

left justify in out

Podľa ruského ministerstva obrany boli výbuchy dôsledkom ukrajinského raketového útoku, čo však Kyjev popiera. TASR správu prevzala v pondelok z agentúry Reuters a denníka The New York Times.

 

 

„Zdôrazňujem, že tento raketový útok bol úmyselne naplánovaný a namierený na civilné obyvateľstvo ruských miest,“ vyhlásil hovorca ruského ministerstva obrany Igor Konašenkov.

 

Prečítajte si tiež: Ukrajina získala naspäť strategický Hadí ostrov

 

Výbuchy v Belgorode podľa miestnych úradov spôsobili požiar, ktorý poškodil 11 bytoviek a 39 rodinných domov. Pri incidente prišli o život najmenej štyria ľudia a niekoľko ďalších utrpelo zranenia. Podľa gubernátora Belgorodskej oblasti Viačeslava Gladkova explózie aktivovali v meste systém protivzdušnej obrany.

 

Hovorca ruského rezortu obrany uviedol, že belgorodská protivzdušná obrana zneškodnila tri rakety typu Točka-U, pričom úlomky jednej z nich dopadli na obytné budovy. Dodal, že systém zostrelil aj ozbrojené drony, ktoré údajne mierili k ďalšiemu pohraničnému ruskému mestu Kursk.

 

 

Poradca ukrajinského ministerstva vnútra Anton Heraščenko sa domnieva, že za útokmi na Belgorod stojí samotné Rusko, ktoré sa ich zároveň snaží využiť na propagandistické účely.

 

Toto tvrdenie podporil aj hovorca odeskej oblastnej vojenskej správy Serhij Bratčuk. Podľa neho pochádzajú úlomky rakety, ktoré dopadli na obytné budovy, z ruského protilietadlového systému Pancir, ktorý ukrajinská armáda nepoužíva. Podľa agentúry Reuters nateraz nie je možné tieto tvrdenia nezávisle overiť.

 

Možno vás zaujme: VIDEO: Smrť mladíka vyvolala protesty. Po policajnom zásahu mal na tele 60 strelných rán!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies