V Jeruzaleme našli telo tínedžera, pravdepodobne je to Arab

NETKY.SK • 2 Júl 2014, 08:53 • 2 min
V Jeruzaleme našli telo tínedžera, pravdepodobne je to Arab

JERUZALEM - Izraelská polícia dnes v oblasti Jeruzalema našla telo tínedžera a začala prešetrovať možnú spojitosť tohto nálezu s oznámením o zmiznutí palestínskeho mladíka z východného Jeruzalema z dnešného rána. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Incident sa odohral len deň po tom, ako v Izraeli pochovali troch izraelských tínedžerov - študentov židovského náboženského seminára, ktorí sa 12. júna stali obeťou únosu a ich telá sa našli v pondelok v Predjordánsku. Miestni Palestínčania v rozhovore s fotografom agentúry Reuters uviedli, že dnes ráno videli, ako neznáme osoby za supermarketom v arabskej štvrti Šuafát vo východnom Jeruzaleme nútili nezvestného tínedžera nastúpiť do auta.

 

Hovorca izraelskej polície Micky Rosenfeld potvrdil, že polícia dostala oznámenie o možnom únose a vydala rozkaz rozostaviť hliadky a pátrať po pravdepodobných páchateľoch. Polícia neskôr v lesnom poraste v Jeruzaleme objavila telo a vyšetruje, či ide o zmiznutého chlapca. 

 

Bezpečnostný zdroj, ktorý si neželal byť menovaný, pre Reuters pripustil, že dnešný únos a vražda môže byť odvetou za vraždu troch izraelských mladíkov. 

 

Spravodajský server Ynetnews.com - webové vydanie denníka Jediot achronot - informoval, že obeťou dnešného únosu a vraždy bol Arab. Telo bolo spálené a boli na ňom stopy po násilí. Proti únosu a vražde troch mladých Izraelčanov demonštrovali v utorok večer v Jeruzaleme desiatky Izraelčanov, pričom z davu podľa niektorých zdrojov zaznievali aj výkriky: "Smrť Arabom!". Podľa izraelskej televízie podozrenie z útoku padá na izraelských pravicových extrémistov. 

 

Izrael z únosu a vraždy trojice chlapcov obvinil palestínske militantné hnutie Hamas. Hnutie únos schválilo, ale k zodpovednosti zaň sa prihlásilo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies