V Írsku zaútočili na mešitu, podľa imáma ide o pomstu

NETKY.SK • 7 Jún 2017, 08:14 • 2 min
V Írsku zaútočili na mešitu, podľa imáma ide o pomstu

DUBLIN - Írska polícia vyšetruje útok na mešitu v meste Galway na západe krajiny. Počas pondelňajšej večernej modlitby niekto rozbil okná mešity kameňmi, informovala dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Miestny imám Ibrahim Noonan pre denník Irish Times vyjadril presvedčenie, že išlo o priamu reakciu na sobotňajší teroristický útok v Londýne.

Imám preto vyzval írsku verejnosť, aby neodsudzovala každého moslima a nevidela v ňom teroristu a radikála. Zároveň vyjadril obavy, že budú nasledovať ďalšie ataky na miestne moslimské komunity.

 

Útok v Galway vystrašil asi 100 členov miestnej moslimskej komunity, ktorí sa v tom čase nachádzali vo vnútri mešity. Totožnosť páchateľov by mali pomôcť odhaliť zábery z bezpečnostných kamier.

 

Jedným z páchateľov sobotňajšieho útoku v Londýne bola aj Rachid Redouane, ktorý strávil niekoľko uplynulých rokov v írskej metropole Dublin, kde údajne pracoval ako kuchár. Do Británie pricestoval len krátko pred útokom v Londýne.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies