V Holandsku si pripomenuli obete zostrelenia letu MH17 spred dvoch rokov

NETKY.SK • 17 Júl 2016, 21:04 • 2 min
V Holandsku si pripomenuli obete zostrelenia letu MH17 spred dvoch rokov

AMSTERDAM - Dva roky po zostrelení letu MH17 spoločnosti Malaysia Airlines nad východnou Ukrajinou si dnes príbuzní pripomenuli obete tragédie. Približne 800 ľudí, medzi nimi aj holandský premiér Mark Rutte, sa zúčastnili na spomienke neďaleko amsterdamského letiska Schiphol.

slovakia

left justify in out

Boeing malajzijských aerolínií, smerujúci z Amsterdamu do Kuala Lumpuru, zostrelili 17. júla 2014 nad oblasťou východnej Ukrajiny, ktorá bola pod kontrolou proruských separatistov. O život prišlo všetkých 298 ľudí na palube, väčšinu obetí tvorili Holanďania.

 

Na dnešnej spomienke si obete pripomenuli minútou ticha a prečítaním ich mien. Dvaja Holanďania dosiaľ neboli identifikovaní, píše v správe agentúra DPA.

 

Holandská vyšetrovacia komisia dospela k záveru, že lietadlo zostrelila raketa protilietadlového systému BUK ruskej výroby. Žiadnej strane však nepripísala zodpovednosť, z ktorej sa vzájomne obviňovali Rusko a Ukrajina. Trestnoprávne vyšetrovanie v prípade ešte nie je uzavreté.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies