V historickej Radnici B. Bystrice budú znieť tóny opery Tosca priamo z Valencie

NETKY.SK • 7 Jún 2011, 08:51 • 2 min
V historickej Radnici B. Bystrice budú znieť tóny opery Tosca priamo z Valencie

V historickej Radnici B. Bystrice budú znieť tóny opery Tosca priamo z Valencie

slovakia

left justify in out

img

Historická Radnica na banskobystrickom Námestí Slovenského národného povstania sa 13. júna o 20.00 h stane dejiskom operného príbehu slávnej speváčky Toscy a voľnomyšlienkárskeho maliara Cavaradossiho z dielne Giacoma Pucciniho. TASR informovala tlačová tajomníčka mesta Martina Brisudová. Tóny opery Tosca budú znieť priamo zo španielskej Valencie o 20.00 h stredoeurópskeho času okrem jediného slovenského mesta – Banskej Bystrice, aj v ďalších 35 európskych mestách.
      Brisudová pokračovala, že takmer sto miliónov Európanov totiž každý deň venuje svoj voľný čas, energiu, talent a financie dobrovoľníckej práci v prospech komunity, v ktorej žijú. Práve týmto ľuďom sa rozhodlo v rámci Európskeho roka dobrovoľníctva vzdať hold španielske divadlo Palau de les Arts Reina Sofia. Záštitu nad podujatím prebrala Viviane Reding, podpredsedníčka Európskej komisie pre oblasť spravodlivosti, základných práv a občianstva.
      Banskobystričania sa tiež zaradia k divákom, ktorí budú môcť bezplatne sledovať jednu z najslávnejších talianskych opier na veľkoplošnom plátne v priestoroch radnice na hlavnom námestí. V prestávkach medzi dejstvami spoločne nahliadnu do zákulisia divadla Palau de les Arts Reina Sofia a rovnako i do európskych miest, ktoré sa do projektu zapojili.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies