V Hanoji budú mať smart verejné osvetlenie zo Slovenska

NETKY.SK • 27 November 2017, 14:17 • 2 min
V Hanoji budú mať smart verejné osvetlenie zo Slovenska

BRATISLAVA - Vietnamské hlavné mesto bude mať nový smart systém verejného osvetlenia zo Slovenska.

slovakia

left justify in out

Slovenská spoločnosť Asseco Central Europe v pondelok vo Vietname podpísala Memorandum o spolupráci s mestom Hanoj na dodávku inteligentného verejného osvetlenia. Informoval o tom komunikačný odbor Úradu podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu (ÚPVII).

 

"Aj táto investícia je jedným z konkrétnych výsledkov našej cesty do Vietnamu," konštatoval podpredseda vlády Peter Pellegrini, ktorý je v týchto dňoch spolu s ministrom financií Petrom Kažimírom, ministrom hospodárstva Petrom Žigom (všetci Smer-SD) a podnikateľskou delegáciou na pracovnej ceste v Ázii.

 

Systém spoločnosti Asseco nahradí podľa ÚPVII súčasnú technológiu osvetlenia v Hanoji najmodernejšími ledkami a bude ich aj spravovať. Projekt má významne znížiť spotrebu elektrickej energie, ktorá patrí medzi najväčšie položky v rozpočte mesta, zvýšiť má aj kvalitu osvetlenia.

 

Jednotlivé svetelné body môžu v budúcnosti slúžiť pre ďalšie smart city projekty. Ide o jeden z najväčších projektov výmeny verejného osvetlenia na svete, ktorého hodnota v horizonte 10 rokov by mohla dosiahnuť až 150 miliónov USD, dodáva ÚPVII.

 

Ďalšou slovenskou aktivitou vo Vietname by malo byť vysielanie slovenskej televízie pre deti Duck TV či vybudovanie Veže priateľstva v Hočiminovom Meste slovenským investorom. Objem obchodu medzi Slovenskom a Vietnamom od roku 2008 podľa Pellegriniho stúpol 80-násobne, ale väčšinou ide o dodávky smerom z Vietnamu na Slovensko.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies