V Grécku sa opäť štrajkuje: Policajti zablokovali dopravu pred sídlom vládnej strany

NETKY.SK • 15 Júl 2013, 12:48 • 2 min
V Grécku sa opäť štrajkuje: Policajti zablokovali dopravu pred sídlom vládnej strany

ATÉNY - Štrajkujúci mestskí policajti na motorkách zablokovali v pondelok po prechode Aténami dopravu pred sídlom konzervatívnej vládnej strany po tom, ako miestne úrady po celom Grécku na tri dni zastavili všetky služby.

slovakia

left justify in out

Protestovali tak proti najnovšiemu kolu úsporných opatrení, ktorých súčasťou je znižovanie počtu pracovníkov škôl, príslušníkov mestských policajných zborov a ďalších štátnych zamestnancov. To je požiadavka veriteľov Grécka pred udelením ďalšej pôžičky vo výške 6,8 miliardy eur. Odborové zväzy už vyzvali Grékov na účasť na utorňajšom 24-hodinovom generálnom štrajku.

Grécka vláda sa začiatkom júla dohodla s predstaviteľmi eurozóny a Medzinárodného menového fondu na pokračovaní zahraničnej finančnej pomoci. Jednotlivé splátky si však bude musieť zaslúžiť tým, že bude plniť reformné podmienky. "Je čas, aby sa tempo reforiem v Grécku zvýšilo," povedal eurokomisár pre menové záležitosti Olli Rehn. Podľa dohody Grécko do augusta získa pôžičku 6,8 miliardy eur, ktoré krajinu zachránia pred platobnou neschopnosťou. Financie však Atény budú dostávať postupne v menších splátkach podmienených realizáciou reformných opatrení. Prvú splátku vo výške 2,5 miliardy eur Grécko napríklad dostane iba vtedy, ak do 19. júla veriteľom dokáže, že to myslí vážne so znížením prezamestnanosti v štátnom sektore do konca roka, ako aj s modernizáciou daňových predpisov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies