Grécko bojuje s lesnými požiarmi. Plamene uväznili dovolenkárov pri mori

NETKY.SK • 1 August 2021, 09:05 • 2 min
Grécko bojuje s lesnými požiarmi. Plamene uväznili dovolenkárov pri mori

ATÉNY - Pre lesný požiar, ktorý vypukol v sobotu, museli v západnom Grécku evakuovať štyri dediny a ľudí z pláže.

slovakia

left justify in out

Požiar vypukol v horách 30 kilometrov východne od tretieho najväčšieho gréckeho mesta Patras. Informoval o tom v sobotu večer minister pre civilnú ochranu Michalis Chrysochoidis.

 


Doplnil, že na likvidáciu požiaru nasadili 290 hasičov, 8 lietadiel, 7 vrtuľníkov a loď špeciálnych hasičských síl. Tá musela evakuovať dovolenkárov z pláži, ktorých požiar uväznil pri mori. Pri ich záchrane pomáhali aj plavidlá pobrežnej stráže a súkromné lode.

 

Požiar zasiahol Peloponéz

Miestny hasičský zbor tiež informoval, že hasiči bojovali s požiarom na polostrove Peloponéz, ktorý sa nachádza zhruba 210 kilometrov západne od hlavného mesta Atény.

 

Evakuovali tu päť dedín a turistov z letoviska Loggos. Plamene zničili približne desať domov. V nemocnici skončilo päť osôb pre problémy s dýchaním

 

V zasiahnutej oblasti bola v sobotu zatvorená jedna diaľnica. Bezpečnostné zložky tiež uzavreli most Rio-Antirio vedúci cez Korintský záliv, ktorý spája Peloponéz s pevninským Gréckom. Aktuálne je však už premávka sprejazdnená.

 

 

Väčšinu ohnísk dostali hasiči pod kontrolu
Za posledných 24 hodín v krajine vypuklo celkovo 56 lesných požiarov, pričom ich spôsobila kombinácia suchého počasia, vlna horúčav a silný vietor.

 

Väčšinu z nich sa podarilo zlikvidovať v počiatočnom štádiu, povedal minister pre civilnú ochranu.

Prečítajte si tiež: Fínsko zasiahli najväčšie požiare za posledných 50 rokov. V Turecku a v Taliansku evakuovali dovolenkárov!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies