V Grammy Museum otvorili expozíciu venovanú Taylor Swift

NETKY.SK • 15 December 2014, 09:57 • 2 min
V Grammy Museum otvorili expozíciu venovanú Taylor Swift

LOS ANGELES - Fanúšikovia a fanúšičky americkej speváčky Taylor Swift môžu v losangeleskom Grammy Museum navštíviť expozíciu venovanú tejto interpretke. Výstavu s názvom The Taylor Swift Experience otvorili 13. decembra, teda v deň 25. narodenín obľúbenej hudobníčky.

slovakia

left justify in out

Expozícia ponúka takmer sto položiek, vrátane rodinných a koncertných fotografií, domácich videí, hudobných nástrojov, ručne napísaných textov či kostýmov. K dispozícii je aj mixpult, na ktorom môžu návštevníci prerobiť speváčkine skladby. Výstava potrvá do 10. mája 2015. "Globálna superstar Taylor Swift je v populárnej hudbe jedným z najväčších talentov. Jej hudbu milujú milióny fanúšikov na celom svete. Naše múzeum je nesmierne nadšené, že môže porozprávať príbeh o Taylorinom mimoriadnom hviezdnom vzostupe," uviedol výkonný riaditeľ Grammy Museum Bob Santelli na oficiálnej webstránke www.grammymuseum.org. 

 

Taylor Swift vydala debutový eponymný album v roku 2006. Nahrávka získala v USA päťnásobnú platinovú platňu. Nasledovala štúdiovka Fearless (2008), ktorá bola ešte úspešnejšia ako jej predchodca a dosiahla šesťnásobnú platinu. Tretí album Speak Now (2010) je v súčasnosti v USA certifikovaný štvornásobnou platinovou platňou. Zo štvrtej štúdiovky Red (2012) sa len počas prvých siedmich dní v USA predalo vyše 1,2 milióna kópií a taktiež už dosiahla štvornásobnú platinu. Koncom októbra vydala nový album s názvom 1989, ktorý je oproti predošlým štúdiovkám čisto popový. Swift má na konte napríklad 15 American Music Awards, 13 Billboard Music Awards či sedem cien Grammy, pričom nedávno ju nominovali na ďalšie tri zlaté gramofóniky. V roku 2009 sa objavila v seriáli C.S.I.: Kriminálka Las Vegas (2000). Zahrala si aj vo filmoch Valentín (2010) a Darca (2014).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies